17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΟΛΩΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΟΛΩΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των αρχαίων ημών προγόνων για τη κατάντια της Δημοκρατίας, που αυτοί εισήγαγαν, τη σημερινή εποχή. Και για να πειστείτε για το πόσο δίκιο έχουμε διαβάστε τους όρους και προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος βουλευτής στην Αρχαία Ελλάδα, σύμφωνα με το Δίκαιον του Χρυσού Αιώνα και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που θέσπισε ο Σόλων.

Το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε λοιπόν κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή το Δίκαιον του Χρυσού Αιώνα και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Οι νόμοι του Σόλωνα προέβλεπαν τι έπρεπε να πληροί κάποιος πολίτης που ήθελε να γίνει βουλευτής:
1) Να είναι Αθηναίος​ πολίτης.
2) Να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία ​ (όμαιμον, ομότροπον, ομόθρησκον)​…
3) Να ΜΗΝ είναι κίναιδος, και
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φορούσε, καθώς επίσης και η οικογενειακή του περιουσία.

Εάν τηρούνταν όλα αυτά, τότε μπορούσε να γίνει βουλευτής. ​
Οι νόμοι που εισάγονταν στην Εκκλησία του Δήμου για ψήφιση ήταν ονομαστικοί, δηλαδή έφεραν το όνομα του προτείνοντος. Εκείνος δε που πρότεινε κάποιον νόμο έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ προσεκτικός.
Όχι μόνον να έχει εξετάσει το εάν υπήρχε άλλος, προγενέστερος νόμος που ρύθμιζε το θέμα με τρόπο διαφορετικό (οπότε έπρεπε να τον αναφέρει), αλλά ήταν και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τα αποτελέσματα του προτεινόμενου.

Εάν πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν μάλιστα ​δεν έφθανε ΟΛΗ η περιουσία του -μέχρι και τα σανδάλια του -, τότε το ανεξόφλητο υπόλοιπο, υποχρεώνετο να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Αν ο νόμος, που πρότεινε και ψηφίστηκε, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν: AΥΘΗΜΕΡΟΝ
ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!

Σήμερα βάση αυτών των όρων της νομοθεσίας Σόλωνα πόσοι βουλευτές θα έμεναν στην Ελληνική Βουλή;

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα