15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ EΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ EΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης θα είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό Έτος με ισχυρή έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και με παγκόσμια διάσταση.

Η κύρια έμφαση πρέπει να δοθεί στις πιο βιώσιμες και σημαντικές πτυχές της συνεργασίας για την ανάπτυξη, όπως η παγκόσμια αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, η συνοχή της αναπτυξιακής πολιτικής, οι βιώσιμοι αναπτυξιακοί στόχοι, τα παγκόσμια δημόσια αγαθά και οι παγκόσμιες προκλήσεις και ο ρόλος των Ευρωπαίων πολιτών ως καταναλωτών και φορέων δράσης σε μια παγκόσμια οικονομία.

Τα πιο στενά ζητήματα όσον αφορά τους δωρητές και τους αποδέκτες δεν πρέπει να αποτελέσουν την προτεραιότητα.

Επίσης να δοθεί έμφαση στον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη, δεδομένου  ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες συνήθως δεν έχουν καταρτίσει αναπτυξιακές στρατηγικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι συνεταιρισμοί. Αυτές οι αναπτυξιακές στρατηγικές μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη εξάλειψη της φτώχειας και στην προώθηση της χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Το Ευρωπαϊκό Έτος προβλέπει ιδιαίτερο ρόλο για την επικοινωνία και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Είναι καιρός να  πάρουμε θέση ως  ενεργοί πολίτες και  να συμμετέχουμε σε ότι μας αφορά  για να  γίνουν πράξεις όσα λέγονται …….και ….. προγραμματίζονται…..

Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα