22.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!

Στο 3ήμερο πολιτιστικό πανόραμα  στην Άνθεια του Έβρου που διοργάνωσε ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος “ο Σπάρτακος», συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πικερμίου το «Δεινοθήριο». Στο εν λόγω 25ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών της Άνθειας, το «Δεινοθήριο», με 21 χορευτές από το τμήμα παραστάσεων παραδοσιακών χορών που παρουσίασαν χορούς, έθιμα και τραγούδια των Αρβανιτών απ’ τα Μεσόγεια της αν. Αττικής, εισέπραξε τα χειροκροτήματα και τις επιδοκιμασίες όλων των συμμετεχόντων ομάδων από Μυτιλήνη, Σέρρες, Λάρισα, Κρήτη, Πόντιοι Θεσσαλονίκης, Κρήτες, Δραμινοί κ.α. αλλά και του κόσμου που παρακολούθησε το φεστιβάλ.

Η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί στο Σουφλί το μουσείο μεταξιού, το Βυζαντινό μουσείο του Διδυμοτείχου, καθώς την πόλη της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής.

Εντύπωση και θαυμασμό έκανε στα μέλη του συλλόγου του Πικερμίου, η οργάνωση και ο εθελοντισμός των διοργανωτών που για 25η χρονιά καταφέρνουν να γνωρίσουν στους συνδημότες τους, τους χορούς, τα τραγούδια καθώς τα ήθη και τα έθιμα από όλη την Ελλάδα. Πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθειά τους ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ακριτική μας περιοχή όπως ο νομός Έβρου.

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ευχαριστούν τα μέλη τους που συμμετείχαν στο δρώμενο, αλλά και τους οικοδεσπότες τους για την άψογη φιλοξενία και τους εύχονται με το ίδιο σθένος και αγάπη να συνεχίσουν και στο μέλλον.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα