27.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΕ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΕ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 09.30 η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί να επισκεφθείτε δύο σημαντικούς μουσειακούς χώρους, το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Το Νομισματικό Μουσείο είναι ένα από τα παλαιότερα κρατικά μουσεία της Ελλάδος.  Στο σύνολό της η εθνική συλλογή των νομισμάτων του αποτελεί μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο μαζί με τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο, της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Παρίσι κ.α.  Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά  θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση «Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων».  Πρόκειται για την εγκυρότερη και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως.

  • Συμμετοχή για μουσείο Κοτσανά: 10€ μέλη και νέοι / 12€ μη μέλη (περιλαμβάνεται εισιτήριο πούλμαν).  Η είσοδος στο Νομισματικό μουσείο δεν περιλαμβάνεται γιατί υπάρχουν αρκετές κατηγορίες καθώς και ατέλειες. Γι’ αυτόν το λόγο τα εισιτήρια θα αγοραστούν ατομικά στην είσοδο του μουσείου. Τιμές:  6€ ολόκληρο /

3€ / παιδιά δωρεάν.  Απαιτείται: αστυνομική / φοιτητική ταυτότητα ή κάρτα ανεργίας.

  • Αναχώρηση πούλμαν ώρα 30 από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.
  • Πληροφορίες – Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 6972351959

Η περιήγηση θα ξεκινήσει στο Νομισματικό Μουσείο,  όπου θα θαυμάσουμε νομίσματα, αλλά και μετάλλια, μολυβδόβουλλα, σφραγιδολίθους, σταθμία, οβελούς και τάλαντα, καθώς και αθηναϊκά τετράδραχμα που κατασκευάστηκαν από τον άργυρο των μεταλλίων της Λαυρεωτικής.  Περισσότερα από 190.000 νομίσματα των αρχαίων ελληνικών, ρωμαϊκών, βυζαντινών, μεσαιωνικών και νεότερων χρόνων από όλη την Ελλάδα αποτελούν σημαντικές πηγές πληροφόρησης για τη νομισματική κυκλοφορία και οικονομία στον ελλαδικό χώρο από την αρχαιότητα ως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Επόμενος σταθμός μας η έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας στο Μουσείο Κ. Κοτσανά, η οποία περιλαμβάνει 100 περίπου επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.  Με αφετηρία την έκθεση που καλύπτει την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, κατόπιν 25χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά, θα ανακαλύψουμε ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας και θα διαπιστώσουμε πόσα περισσότερα – από όσα νομίζουμε – χρωστάει ο Δυτικός πολιτισμός στους Έλληνες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα