19.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣεμινάρια αναπαλαίωσης/επανάχρησης παλιών επίπλων & χαρτοπλεκτικής

Σεμινάρια αναπαλαίωσης/επανάχρησης παλιών επίπλων & χαρτοπλεκτικής

Σεμινάριο αναπαλαίωσης και επανάχρησης παλιών επίπλων

Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιείται στη «Χρυσή Τομή» το σεμινάριο αναπαλαίωσης και επανάχρησης παλιών επίπλων με υπεύθυνη την Μαίρη Παγκράτη, αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων και διακοσμήτρια.

Είτε επιθυμείτε να  αλλάξετε όψη στα δικά σας έπιπλα, είτε σε κάποια παλιά που αγοράσατε ή κληρονομήσατε, το συγκεκριμένο σεμινάριο θα βοηθήσει ώστε η συντήρηση, αναπαλαίωση ή επανάχρηση να γίνει σωστά και κυρίως οικολογικά. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Θα διδαχθούν τεχνικές με τις οποίες μπορεί κανείς να επέμβει στα παλιά έπιπλα, όπως το ντεκουπάζ και οι βαφές. Στο πρακτικό μέρος,  κάθε συμμετέχων θα αναπαλαιώσει από ένα έπιπλο, είτε δικό του είτε του σεμιναρίου.

Πιο συγκεκριμένα τα περιεχόμενα του σεμιναρίου θα είναι:

  • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα επανάχρησης
  • Αρχές ρυθμολογίας επίπλων
  • Συντήρηση και αποκατάσταση – βασικές αρχές και προβληματισμοί
  • Υλικά και τεχνικές συντήρησης
  • Υλικά και τεχνικές παλαίωσης (χρώματα κιμωλίας, στένσιλ, ντεκουπάζ)

Έναρξη: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019.  Ώρα: 19:15-21:15. Διάρκεια: 8 μαθήματα

Σεμινάριο χαρτοπλεκτικής (Quilling)

Η «Χρυσή Τομή» υλοποιεί φέτος ένα νέο σεμινάριο που αφορά στην τέχνη της χαρτοπλεκτικής (Quilling) με υπεύθυνη την Τζούλη Καπάταη , σχεδιάστρια. Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθεί μία τεχνική αστείρευτης δημιουργίας και σύνθεσης ποικίλων σχημάτων με λωρίδες χαρτιού. Πρόκειται για μια αρχαία ξεχωριστή τέχνη τρισδιάστατων  αντικειμένων που κεντρίζει τη φαντασία και αποτελεί δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους.

Έναρξη: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019. Ώρα: 19:00-21:00. Διάρκεια: 4 μαθήματα

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6972351959, 6984912459 και 6984614675, καθώς και στο email του Συλλόγου: [email protected]. Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα