21.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΌ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΌ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Η κοινωνική ευαισθησία του παλαιστικού συλλόγου Ραφήνας-Πικερμίου είναι γνωστή. Τούτη τη φορά έγινε αποστολή, προχθές Κυριακή, πλαστικών καπακιών που μάζεψε ο παλαιστικός, στο σπίτι του Γιαννάκη στα Πολιτικά Ευβοίας, όπου γίνεται η πρώτη συγκέντρωση, πριν πάνε στο ειδικό εργοστάσιο, για την απόκτηση ενός βρεφικού αμαξιδίου.

Ο μικρός Γιάννης από την Εύβοια, γεννήθηκε πριν 18 μήνες με εγκεφαλική παράλυση-σπαστική τετραπληγία, έπειτα από επιπλοκές στην (τρίδυμη) εγκυμοσύνη της μητέρας του.

Δεν μπορεί δηλαδή να στηριχθεί στον κορμό του και δυσκολεύεται να κινήσει σωστά τα χέρια και τα πόδια του, επομένως χρειάζεται στήριξη από αμαξίδιο. Επειδή όμως οι γονείς του δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για την αγορά του αμαξιδίου, ζητούν τη βοήθεια μας.

Δεν ζητούν χρήματα! Ζητούν κάτι που δεν έχει οικονομική αξία για εμάς: πλαστικά καπάκια! Όπως είναι γνωστό, σύλλογοι που στηρίζουν άτομα με κινητική αναπηρία μαζεύουν πλαστικά καπάκια, προκειμένου να τα δώσουν σε εταιρείες ανακύκλωσης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Έτσι μπορούν να χρηματοδοτήσουν την αγορά αμαξιδίων ή άλλων ορθοπεδικών ειδών (ανταποδοτική ανακύκλωση).

Δεν είναι αστικός μύθος, συμβαίνει στην πραγματικότητα. Για κάθε έναν τόνο πλαστικών καπακιών, η εταιρεία θα δώσει από 150 έως 180 ευρώ, και για ένα βρεφικό αμαξίδιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του μικρού Γιάννη χρειάζονται περίπου 18 τόνοι πλαστικών καπακιών.

Μπορείς, λοιπόν, να βοηθήσεις στην προσπάθεια της οικογένειας του παιδιού! Απλά φύλαξε τα πλαστικά καπάκια από τις συσκευασίες νερού, χυμών, αναψυκτικών, γάλακτος (τροφίμων δηλαδή).

Οι γονείς του μικρού Γιαννάκη ευχαριστούν πολύ τον Παλαιστικό Σύλλογο για την ιδιαίτερα ευαίσθητη χειρονομία τους και ο σύλλογος της Ραφήνας με τη σειρά του ευχαριστεί όλους τους αθλητές, γονείς, παράγοντες και φίλους,  την Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ  που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, την φαρμακοβιομηχανία Elpen στο Πικέρμι, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, το 3ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας, την ταβέρνα “Γωνιά του Τόρβα” στην Καλλιτεχνούπολη, το Fernandez Tennis Academy στο Πικέρμι, το Σύλλογο Αντισφαίρισης Ραφήνας, το καφενείο του κου Κώστα Παπαθανασίου στη Ραφήνα, τους απλούς πολίτες της Ραφήνας με πρώτη την σύζυγο του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη!

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα