20.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, υλοποιούν το Εθνικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους», με σκοπό την  ανάδειξη του εθελοντισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης τα Υπουργεία: Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Πυροσβεστικό Σώμα –  Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου – Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΓΕΑ – Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων – Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθώς και οι Μ.Κ.Ο. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και  PRAKSIS.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 10 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη, στις 5,00μμ στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που ευρίσκεται επί των οδών Τριγλίας και Αθηνών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους εκπαιδευθέντες χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης και εντάσσονται στο Μητρώο Εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι οι εξής:

  • Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου (Λύση προβλήματος / Λήψη απόφασης –

Διαχείριση πληροφορίας, Διαχείριση πανικού – Λειτουργία σε ομάδες)

  • Πυρκαγιές – Πλημμύρες
  • Σεισμοί – Διασώσεις
  • Ναυτικά Ατυχήματα – Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος
  • Πρώτες Βοήθειες – Διαχείριση Καταυλισμών
  • Για τον συντονισμό και την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος του δήμου, έχει οριστεί η κ. Λεγάκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22943 21051  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα