26.6 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑνάμεικτα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης για την καταστροφή κάδου ανακύκλωσης

Ανάμεικτα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης για την καταστροφή κάδου ανακύκλωσης

Υπάρχει φταίξιμο της δημοτικής αρχής Μπουρνούς που δεν έχει φροντίσει να περνούν συχνότερα τα οχήματα συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, δεν έχει φροντίσει για την ενδελεχή ενημέρωση των πολιτών και δεν παρακολουθεί τυχόν καταστροφές των κάδων για την άμεση αντικατάστασή τους.

Δεν μπορώ να περιγράψω την ντροπή και την αγανάκτηση που ένιωσα όταν αντίκρυσα τον κάδο ανακύκλωσης στη γωνία των οδών Αραπάκη και Ηρώων Πολυτεχνείου γεμάτο με τεράστιες χαρτόκουτες με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει το καπάκι έως πίσω με επακόλουθο να αχρηστέψει τον αυτόματο μηχανισμό κλεισίματος του κάδου.

Επί χρόνια κατακρίναμε στην δημοτική αρχή ότι έχει αφήσει τους κάδους ανακύκλωσης ορθάνοιχτες με σπασμένα καπάκια. Μέχρι που προ ολίγων μηνών με χαρά αντικρύσαμε ολοκαίνουργους κάδους με αυτοματοποιημένο σύστημα κλεισίματος μόλις αδειάζαμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Συχνά πυκνά ο κάδος γέμιζε ασφυκτικά με το καπάκι να μην μπορεί να κλείσει καλά. Ωστόσο αυτό που είδαμε σήμερα μας θύμωσε πολύ. Πρώτον γιατί δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει κάθε χρήστης του κάδου ότι δεν πετάμε μέσα τεράστια χαρτοκιβώτια, χωρίς να τα έχουμε διαλύσει για να πιάνουν ελάχιστο χώρο.

Δεν έχουμε μάθει επίσης μετά τόσα χρόνια χρήσης ότι δεν πετάμε οτιδήποτε στο κάδο παρά μόνο αυτά που αναγράφονται πάνω του, όπως και ότι δεν πετάμε τ’ ανακυκλώσιμα κλειστά σε σακούλες, αλλά τ’ αδειάζουμε χύμα.  Στο κάδο που περιγράφω συνυπήρχαν όλα αυτά.

Για να ελευθερώσω λίγο χώρο που αποδείχτηκε μεγάλος όταν με προσπάθεια έβγαλα το χαρτόκουτο και το τοποθέτησα δίπλα ώστε να το πάρει το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, άδειασα την σακούλα μου ανακύκλωσης. Παρατήρησα προσεκτικά και είδα με λύπη ότι το σκέπασμα του κάδου χρειάζεται επιδιόρθωση, αν γίνεται, για να λειτουργήσει πάλι σωστά.

Να επισημάνω ότι το μεγάλο φταίξιμο της δημοτικής αρχής Μπουρνούς είναι ότι δεν φροντίζει ώστε τα οχήματα ανακύκλωσης να περνούν συχνότερα για ν’ αδειάσουν τους κάδους ανακύκλωσης, δεν έχει κάνει ενδελεχή ενημέρωση των πολιτών για σωστή χρήση της ανακύκλωσης και δεν παρακολουθεί τυχόν καταστροφές των κάδων για την άμεση αντικατάστασή τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα