21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔήμος Ρ-Π: Πυρκαγιές – πλημμύρες – οικολογικές καταστροφές μήπως είναι η...

Δήμος Ρ-Π: Πυρκαγιές – πλημμύρες – οικολογικές καταστροφές μήπως είναι η ώρα ενός debate όλων των υπ. Δημάρχων?

Άραγε πόσοι εκ των υποψηφίων δημάρχων θα δεχτούν μια τέτοια πρόσκληση-πρόκληση;

Ελάχιστες μέρες μας χωρίζουν απ’ την 8η Οκτωβρίου που θα βρεθούμε πίσω απ’ το παραβάν για να ψηφίσουμε τον μελλοντικό δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου!

Αυτή τη φορά η ψήφος όλων μας θα πρέπει να είναι ευσυνείδητη. Να μην επηρεάζεται από φιλίες, συγγένειες, συμπάθειες ή αντιπάθειες. Η ψήφος μας επιβάλλεται να είναι συνειδητή.

Δεν αρκεί να φύγει ο Μπουρνούς, ο οποίος ούτως ή άλλως, παρά τα όποια τεχνάσματα, θεμιτά ή αθέμιτα, επεξεργάζεται, έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Ο νέος δήμαρχος κι η ομάδα που θα τον περιβάλλει, θα πρέπει να συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα εχέγγυα που μπορούν να εγγυηθούν ότι η διοίκηση του δήμου μας, μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στα σημεία των καιρών.

Ο δήμαρχος που θ’ αναλάβει τη θέση του απερχομένου κου Μπουρνούς επιβάλλεται να έχει την ικανότητα να διεκδικήσει υπέρ του δήμου που διοικεί, τόσο στα υπουργικά γραφεία, όσο και στην Ευρώπη, στον  αυτοδιοικητικό τομέα διευκολύνσεις και προγράμματα που μπορεί να πάρει χωρίς να περιμένει μόνο απ’ την Περιφέρεια όσα δικαιούται ο δήμος του.   

Σ’ αυτή τη νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που θα ορθώνουν εποικοδομητικό λόγο, που θα συνδιασκέπτονται με τον δήμαρχο και θα συναποφασίζουν για θέματα υψίστης σημασίας.

Σ’ αυτή τη νέα δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι θα πρέπει να είναι ικανοί ν’ ανταπεξέρχονται στα καθήκοντα που τους ανατίθενται απ’ τον δήμαρχο κι αν δεν ασκούν σωστά την αποστολή τους ν΄ αντικαθίστανται άμεσα.

Σ’ αυτή τη νέα δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να υπάρχουν:

Θέματα που θα τα κρατούν «κλεισμένα» με διαδικτυακές συνεδριάσεις ή πίσω από δια περιφοράς (τηλεφωνικές) συνεδριάσεις.

Θέματα που αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία ( περιβαλλοντικά κ.ά.) αφού εξηγηθούν λεπτομερώς, να τίθενται προς έγκριση απ’ τους πολίτες μέσω δημοψηφισμάτων. Αυτό επιβάλλει η ελευθερία έκφρασης γνώμης. Αυτή τελικά λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή ικανή να διαχειριστεί σωστά τα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Θέματα όπως η καθαριότητα σε κάθε σημείο του δήμου, ακόμα και στο πιο δυσπρόσιτο.

Θέματα ασφάλειας των πολιτών σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως η φωτιά, οι πλημμύρες, τα χιόνια, ο καύσωνας.

Θέματα όπως το συγκοινωνιακό, το οδικό δίκτυο, το πάρκινγκ, ο αθλητισμός κι ο πολιτισμός με δράσεις, πολλές δράσεις για την ψυχαγωγία των πολιτών, η ευμάρεια της τρίτης και τέταρτης ηλικίας, των παιδιών, των έφηβων, των ατόμων ΑμεΑ.

Δεν αρκεί φίλες και φίλοι συμπολίτες να χάσει απλά την εξουσία ο Μπουρνούς, πρέπει να τον αντικαταστήσει ένας Δήμαρχος που θα διαθέτει ισχυρή ομάδα εξειδικευμένων ατόμων σε κάθε τομέα της καθημερινότητας απ’ το πιο ψηλό έως το τελευταίο σκαλί της ανθρώπινης παρουσίας.

Δεν αρκεί να εκπέσει ο Μπουρνούς, στη θέση του επιβάλλεται να καθίσει μια δημοτική αρχή με νέες ιδέες που να εκπέμπει αέρα φρεσκαδούρας και διάθεσης για πολύ δουλειά.

Οποιαδήποτε άλλη δημοτική αρχή που βασίζετε σε άτομα που έχουν δοκιμαστεί στο πεδίο και δεν έχουν αποδώσει, θα διαλυθεί εκ των έσω, στα εξ ων συνετέθη, άσε που κινδυνεύει να την καταπιεί αμάσητη ο Μπουρνούς.

Για τους λόγους που προανέφερα μία δημόσια παρουσία απέναντι στο κοινό που θα μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις απ’ τους πέντε διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου είναι όσο ποτέ επιβεβλημένη!

Άραγε πόσοι εκ των υποψηφίων δημάρχων θα δεχτούν μια τέτοια πρόσκληση-πρόκληση;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα