21.8 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑθλητικό κέντρο Ν. Βουτζά: Ο Β. Μπουρνούς αποκρούει τα πυρά του συλλόγου...

Αθλητικό κέντρο Ν. Βουτζά: Ο Β. Μπουρνούς αποκρούει τα πυρά του συλλόγου «Η Πρόοδος»

Πυρά αγανάκτησης εξαπέλυσαν οι κάτοικοι του Ν. Βουτζά εναντίον του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς σχετικά με την ονοματοθεσία του αθλητικού κέντρου της περιοχής, στην Γ.Σ. του συλλόγου τους εδώ

Σηκώνοντας το γάντι ο κος Μπουρνούς τονίζει:

1ον Όλοι οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι των οικισμών, μεταξύ αυτών αθλητικά κέντρα και λοιπές υποδομές, ανήκουν  στον οικείο δήμο δηλ. σ’ όλους τους πολίτες, άσχετα με «τη διαχρονική συμβολή των μελών και των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων του ΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ, που μέσα σε ένα πνεύμα εθελοντικής προσφοράς, συνέβαλλαν καθοριστικά στον χαρακτηρισμό, τη διαμόρφωση και τη συντήρηση του χώρου επί 35 χρόνια και ιδιαίτερα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018» όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, προσφορά που αναγνωρίζεται διαχρονικά απ’ όλες τις δημοτικές αρχές πρώην και νυν.

Η πραγματικότητα είναι ότι πράγματι υπήρξε μια διαχρονική συμβολή ενός συλλόγου στην προ της φωτιάς του καλοκαιριού του 2018 στην τελική διαμόρφωση του Δημοτικού αθλητικού χώρου του Ν. Βουτζα “Ισμήνη Σημηριώτου”.

Όμως η δημοτική αρχή του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε ξεκαθάρισε ότι είναι ΕΔΩ και αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της, γι’ αυτο και αναπλάστηκε ταχύτατα, καλύτερα και με κανόνες ασφαλείας, διαχειριζόμενοι κεντρικά χορηγίες ανθρώπων και εταιρειών που προσέτρεξαν σε βοήθεια μας και τους χρωστάμε την ευγνωμοσύνη μας.

2ον Στο εν λόγω  κέντρο δεν είχε μέχρι τώρα δοθεί όνομα. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να δοθεί ένα όνομα που ν’ αναδεικνύει την ιστορία της περιοχής και προσωπικά επικοινώνησα με τον πρόεδρο του συλλόγου. Μετά την ονοματοθεσία προς μνήμη και τιμή στην Ολυμπιονίκη “Ισμήνη Σημηριώτου” που εγκρίθηκε απ’ το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου, στη Γ.Σ. του συλλόγου αναφέρεται ότι: «Η απόφασή του (Δημάρχου) αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση του ΔΣ του Συλλόγου για την ονομασία του κέντρου ως Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος».  Άραγε ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να ενστερνισθεί αυτή την ονομασία που δεν υπάρχει παρόμοιά της προσέγγιση σε όλη την Ελλάδα;

3ον Τελείως αυθαίρετα και παράλογα θα έλεγα, ο σύλλογος εμπλέκει μια ακόμα παράμετρο έξω από κάθε πρόθεση της δημοτικής αρχής σχετικά με εκμίσθωση των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων όπως τονίζουν «1700 άτομα υπέγραψαν ΕΝΑΝΤΙΑ σε δημοπράτηση εκμίσθωσης των γηπέδων και των στεγασμένων χώρων του Αθλητικού Κέντρου». Δηλαδή μας λένε ότι πρόκειται να εκμισθώσουμε το χώρο; Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Έχουμε προβεί σε κάποια εκμίσθωση αθλητικών χώρων άλλων οικισμών; Εν κατακλείδι στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ανήκει μόλις το 1/3 του οικισμού στο οποίο τμήμα βρίσκεται το αθλητικό κέντρο, με το υπόλοιπο να ανήκει διοικητικά στον όμορο δήμο Μαραθώνα, από πού κι ως που συγκεντρώθηκαν 1700 υπογραφές όταν δημότες Ρ-Π είναι μόλις 600;

Μήπως οι επιπλέον είναι από το γειτονικό δήμο Μαραθώνα και τι αξία άραγε έχει η άποψή τους; Το βάζω ως ερώτημα αν και η απάντηση είναι προφανής.

4ον: Να σημειωθεί ότι σε όλους τους οικισμούς, Καλλιτεχνούπολη – Ντράφι – Διώνη, συνέδραμαν οι κάτοικοι στην δημιουργία / λειτουργία των εν λόγω χώρων, περισσότερο ή λιγότερο ο καθένας, όλοι όμως στο τέλος αποδέχτηκαν  την ιδέα ότι είναι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι που αυτοδίκαια ανήκουν στον οικείο δήμο. Κάτι που πρέπει να αποδεχτούν και οι κάτοικοι του Ν. Βουτζά γιατί το δημοτικό συμβούλιο δεν αποφασίζει με βάση “προσωπικά” κριτήρια, ούτε με  προσωπικές προσεγγίσεις.

Να είναι όλοι βέβαιοι ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν προτίθεται ν’ αλλάξει το καθεστώς που διέπει την λειτουργία κανενός αθλητικού κέντρου. Δεν ανήκει στις προθέσεις μας η ιδιωτικοποίηση των αθλητικών υποδομών, ούτε του συγκεκριμένου, πολύ δε περισσότερο να το εκμισθώσει τελεία και παύλα.

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα