20.5 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΈναρξη Δημόσιας διαβούλευσης για τον πολεοδομικό σχεδιασμό στο Μάτι, σηματοδότησε ο Κωστής...

Έναρξη Δημόσιας διαβούλευσης για τον πολεοδομικό σχεδιασμό στο Μάτι, σηματοδότησε ο Κωστής Χατζηδάκης

Στο λιμανάκι του Ματιού βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, όπου ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, επιλέγοντας τη δια ζώσης διαδικασία, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της επίσημης δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Ε.Π.Σ.) ΜΑΤΙ 2020.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ακόμα: ο Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

Την εισήγηση του υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη παρακολούθησαν εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων πυρόπληκτων συμπολιτών μας, οι οποίοι κι έθεσαν στο τέλος, ερωτήματα, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων-, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος συνεχάρη τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη για την έγκαιρη και στα χρονικά όρια της σχετικής δέσμευσης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίαση του Ε.Π.Σ., δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης και μάλιστα από την πληγείσα περιοχή του Ματιού, σηματοδοτώντας έτσι, το ειλικρινές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης όπως ακουστούν κι ενδεχομένως ενσωματωθούν, προτάσεις των ίδιων των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας ανέφερε ότι σε πρώτη φάση και σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένος με το σχέδιο πολεοδομικής τακτοποίησης της περιοχής, προσθέτοντας ότι είναι σύμφωνος με τη διάνοιξη δρόμων προς τη θάλασσα, την κατασκευή παραλιακής ζώνης και πεζόδρομου, καθώς και με την απαιτούμενη -έτσι κι αλλιώς- διευθέτηση των ρεμάτων.

Τόνισε ωστόσο, τα δύο σημεία στα οποία έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή:

α) στις διοικητικές πράξεις που θα επιτρέψουν σε μια ιδιοκτησία να μην χαρακτηριστεί ως δασική -εκτός από τις οικοδομικές άδειες- να συμπεριληφθούν και οι πράξεις που είχαν εκδοθεί προ 10ετιών από τους τότε υπουργούς Γεωργίας κι επέτρεψαν την οικιστική αξιοποίηση και

β) να μην καθυστερήσει ούτε μία μέρα, η ολοκλήρωση και υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Μαραθώνος με το ΥΠΟΜΕΔΙ, μέσω της οποίας θα κατασκευαστούν έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές.

«Θέλουμε να μπει ένα οριστικό τέλος στην ομηρία ιδιοκτητών από το Δασαρχείο, όπου φυσικά, αυτό είναι δυνατόν να συμβεί, σύμφωνα με τη νέα Νομοθεσία. Επίσης, πρέπει να ξεκινήσουν… χθες, τα έργα ανοικοδόμησης στους πυρόπληκτους οικισμούς του Δήμου Μαραθώνος, καθώς δεν αντέχουμε άλλο ν’ αντικρίζουμε την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου…» επανέλαβε για μία ακόμα φορά, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος σημείωσε πως «η διαβούλευση με τους συνδημότες και συμπολίτες μας, θα γίνεται σε καθημερινή βάση, ώστε να συναποφασίσουμε και να καταλήξουμε από κοινού, στις παρεμβάσεις – προτάσεις – αλλαγές αναφορικά με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο ΜΑΤΙ 2020, τις οποίες και θα επιδώσουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα