14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑυγουστιάτικη συνεδρίαση Δ.Σ. Ρ-Π χωρίς live μετάδοση απόντος του δημάρχου! – Παρασκήνιο

Αυγουστιάτικη συνεδρίαση Δ.Σ. Ρ-Π χωρίς live μετάδοση απόντος του δημάρχου! – Παρασκήνιο

Απουσίες με παράλληλη την έλλειψη live μετάδοσης της χτεσινής συνεδρίασης 10/8 του Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Ηχηρή η απουσία του δημάρχου, με τα τιτιβίσματα να ισχυρίζονται ότι καθόλου τυχαία δεν ήταν – ακόμα κι αν παραθέριζε τίποτε δεν τον εμπόδιζε να συμμετάσχει – αλλά λάκισε προκειμένου ν’ αποφύγει τις εκτός ημερησίας ερωτήσεις που ήταν βέβαιο ότι θα επικεντρώνονταν στο θέμα διακοπής υδροδότησης του Ντραφίου, που ταλανίζει τις τελευταίες μέρες τους κατοίκους της περιοχής, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσω διαδικτύου κι έχει στριμώξει τον δήμαρχο με την πλάτη στον τοίχο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης δεν άγγιξε το θέμα αφού ο δήμαρχος Μπουρνούς ήταν απών για ν’ απαντήσει. Άλλωστε ο κος Φαφούτης μέσω διαδικτύου έκανε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή επί του επίμαχου θέματος. Μάλιστα επιτέθηκε στον δήμαρχο αφήνοντας στην πάντα «ευγενείς» εκφράσεις, χρησιμοποιώντας «βαριές» επιπέδου Μπουρνούς, για να γίνουν πλήρως κατανοητές από συγκεκριμένο ακροατήριο.

«Να τος πετιέται από ‘ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει» ο Δαμιανός Φαφούτης

Στον αντίποδα ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος πρόσφατα απέσυρε την στήριξή του στην δημοτική αρχή Μπουρνούς – βρίσκεται σε διακοπές κι ως εκ τούτου δεν μεταδόθηκε live η συνεδρίαση, αφού το πρόγραμμα υλοποιήθηκε απ’ τον ίδιο κι ως εκ τούτου είναι διαχειριστής – έκανε τρεις ουσιαστικές ερωτήσεις – τοποθετήσεις επί του επίμαχου θέματος προ ημερησίας όπως ακολουθούν πιο κάτω:

1ον

Κατηγόρησε τον Δήμαρχο ο οποίος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την επιστολή των δύο Ντραφιωτών κοινοτικών συμβούλων Πικερμίου, δίνοντας ουσιαστικά κάλυψη σε Κυριαζή και Πρόγιου. Τόνισε ότι ο δήμαρχος οφείλει να απαντά επί της ουσίας σε κάθε ερώτηση που τίθεται και μάλιστα εγγράφως, ακόμα κι αν θεωρεί τα ερωτήματα που τίθενται «λάθος».

2ον

Χαρακτήρισε απαράδεκτο και τριτοκοσμικό να μένει μια περιοχή, εν προκειμένω το Ντράφι, χωρίς νερό για μέρες. Ειδικά εν μέσω καύσωνα υπάρχει και θέμα πυρασφάλειας του οικισμού. Ζήτησε να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο υδροδότησης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, φέρνοντας ως πιθανή λύση την ενεργοποίηση του δικτύου γεωτρήσεων του Ντραφίου.

3ον

Ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την κατασκευή των 100 οικιών για τους πυρόπληκτους του Ιουλίου του 2018 στην περιοχή Σκουφέικα και Πευκώνα, λέγοντας ότι οφείλει η δημοτική αρχή να ενημερώνει τους πολίτες εκ των προτέρων και όχι αφότου έχουν θορυβηθεί και μετά από την πίεση της «λαϊκής» αντίδρασης.

Συμπέρασμα

Ηλίου φαεινότερο ότι από Σεπτέμβρη προμηνύεται αντιπολίτευση επιπέδου, τόσο απ’ τους υπευθύνους της μειοψηφίας του Σώματος – εν προκειμένω πλειοψηφίας, μέχρι η δημοτική αρχή βρει «προθύμους» συμβούλους να στηρίξουν την απολυταρχική διοίκηση Μπουρνούς – όσο κι αγανακτισμένους πολίτες ή συλλογικότητες, που θα φτάσουν στα όριά του τον τοπάρχη, ο οποίος ήδη κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο υπό το κράτος πανικού.

Αξίζει να σημειωθεί προς επικύρωση των προαναφερόμενων, η τελευταία αράδα του πρόσφατου δελτίου τύπου της δημοτικής αρχής Μπουρνούς σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης του Ντραφίου: «Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», που δείχνει ολοφάνερα την απολυταρχία, τον ολοκληρωτισμό και το ποιόν της συγκεκριμένης διοίκησης.  

Ντράφι: Πανικόβλητη η δημοτική αρχή Μπουρνούς μετά το θέμα της διακοπής υδροδότησης

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα