18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Παιανίας: Η νέα γενιά αναλαμβάνει δράση υπέρ του περιβάλλοντος

Δήμος Παιανίας: Η νέα γενιά αναλαμβάνει δράση υπέρ του περιβάλλοντος

Δεκατέσσερα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Παιανίας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την αειφορία «Green Future» ενισχύοντας την προσπάθεια να εξοπλίσουμε τη νέα γενιά με τα απαραίτητα εφόδια για τη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με την we4all και με την υποστήριξη εταιριών και επιχειρήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022 – 2023 εστίασε στα παιδιά και επένδυσε στην εκπαίδευση τους έτσι ώστε να μάθουν να σέβονται ότι τους περιβάλλει και να δρουν θετικά δημιουργώντας καθημερινά τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πιο βιώσιμο και ηθικό μέλλον, παρακινώντας παράλληλα και τους μεγάλους να κάνουν το ίδιο.

Οι μαθητές του 2ου, του 3ου, του 4ου και του 5ου Νηπιαγωγείου Παιανίας, του 1ου, 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας και οι μαθητές του Λυκείου Παιανίας, σε συνολικά 14 διαδραστικές παρεμβάσεις που η κάθε μια ολοκληρώνονταν με την δημιουργία και μικρών βοτανικών κήπων στις αυλές των σχολείων τους ενημερώθηκαν για τις συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας, τα οφέλη της ανακύκλωσης, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή αλλά και θέματα όπως η σπατάλη τροφής και οι καταστροφικές συνέπειες της γρήγορης μόδας. Διδάχθηκαν πώς με απλές καθημερινές πρακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε από σήμερα κιόλας για να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες αυτού του πλανήτη.

Παράλληλα, σημαντικές δράσεις δεντροφυτεύσεων ολοκληρωθήκαν και άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Παιανίας, χαρίζοντας στην περιοχή νέους πνεύμονες πρασίνου, αλλά και για την αποκατάσταση περιοχών  όπου είχε υποβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον.

«Η αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την εκπαίδευση της νέας γενιάς. Είναι εκείνη που θα διδάξει εμάς τους μεγαλύτερους να σεβαστούμε το περιβάλλον, να το προστατέψουμε, να αξιοποιήσουμε τα διαφορετικά ρεύματα της ανακύκλωσης. Είναι τα μικρά παιδιά στα οποία οφείλουμε να επενδύσουμε και στον Δήμο Παιανίας αυτό το έχουμε θέσει ως προτεραιότητά μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Η Ομάδα της Πολιτικής Προστασίας είναι αρωγός κάθε προσπάθειας για την προστασία και την ενίσχυση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες λειτουργεί προληπτικά ενώ την ίδια ώρα περιφρουρεί όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια με κορωνίδα τις χιλιάδες φυτεύσεις στην παλαιά χωματερή» σχολιάζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Σαμωνάς Ξύκης.

«Ανοίξαμε τα σχολεία μας και ενισχύσαμε τον διδαχτικό τους ρόλο ο οποίος ξεπερνά τα ακαδημαϊκά προγράμματα. Τα σύγχρονα σχολεία οφείλουν να είναι διαδραστικά, να προετοιμάζουν τους αυριανούς πολίτες και να τους διδάσκουν συμπεριφορές. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε» σημείωσε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κλειώ Ανδρέου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα