20.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕνωμένοι και δυνατοί Τσεβά-Βασιλόπουλος-Τερζοπούλου-Ξηντάρας προς τη νίκη τραβούν…

Ενωμένοι και δυνατοί Τσεβά-Βασιλόπουλος-Τερζοπούλου-Ξηντάρας προς τη νίκη τραβούν…

Η επέλαση των Τσεβά-Βασιλόπουλου-Τερζοπούλου-Ξηνταρα προκαλεί πονοκέφαλο στον Μπουρνούς. Επιστρατεύει αθέμιτα μέσα για να κερδίσει ψήφους, αλλά δεν του βγαίνει με τίποτα ο λογαριασμός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 15ης.10.2023

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Μετά από τη σημερινή συνάντηση της επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ» Δήμητρας Τσεβά-Μήλα με την επικεφαλής του συνδυασμού «ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Εμμανουέλας Τερζοπούλου, δεσμευόμαστε για μια πολιτική που θέτει σε προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, που περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:

  1. Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ενδεδειγμένη διαδικασία, θα παραιτηθεί από κάθε αναρμόδια παρέμβασή του, στο θέμα του έργου διευθέτησης και οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος, όπως η υπέρ του Υπουργείου Υποδομών στο Συμβούλιο Επικρατείας, θέτοντας υπό εξέταση την παραδοχή ότι το έργο, όπως έχει αδειοδοτηθεί, αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφικής πλημμύρας στην εκβολή του.

Επίσης θα ζητήσει τον ανασχεδιασμό του έργου, εφόσον αντιβαίνει στις σύγχρονες ευρωπαϊκές οδηγίες και στρατηγικές και δεδομένου επίσης ότι η οριοθέτηση προηγήθηκε της πολεοδομικής τακτοποίησης της παραρεμμάτιας ζώνης στην Ραφήνα. Επομένως πρέπει να ματαιωθεί και να επανεξεταστεί υπό το πνεύμα διατήρησης της βιοποικιλότητας, σε όλη τη λεκάνη απορροής ποταμού με λύσεις βασισμένες στη φύση και τις σύγχρονες προδιαγραφές.

  1. Εργοτάξιο ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνει με τις ενδεδειγμένες ενέργειες την επανεξέταση της παραχώρησης δημοτικής έκτασης 12 στρεμμάτων με Χρήση Γης: Α Πράσινο, στην εταιρεία INTRAKAT για χρήση εργοταξίου δίπλα στα σχολεία Ραφήνας, ζητώντας και τις απαιτούμενες ενέργειες για αποκατάσταση της περιοχής.
  2. Λόφος Οχυρού: Το υπό εξέλιξη έργο θα ελεγχθεί ως προς την συμμόρφωση των εργασιών, που έχουν εκτελεσθεί, με τις επιτρεπόμενες χρήσεις, τις εγκεκριμένες μελέτες και τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και θα αποκατασταθεί κάθε υπέρβαση.
  3. Μαρίκες: Θα τεθεί σε προτεραιότητα η προστασία του υγροτόπου των Μαρικών στο χερσαίο και παραθαλάσσιο τμήμα του, από μη επιτρεπόμενες από το διεθνές, ενωσιακό και εθνικό δίκαιο παρεμβάσεις και άμεση υποβολή αιτήματος ολοκλήρωσης της οριοθέτησής του με προεδρικό διάταγμα.

Ραφήνα, 11 Οκτωβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΒΑ-ΜΗΛΑ

Υποψήφια δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα