22.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΞεκινά η διαχείριση βιοαποβλήτων στο δήμο Ρ-Π / Ανημέρωτοι οι πολίτες

Ξεκινά η διαχείριση βιοαποβλήτων στο δήμο Ρ-Π / Ανημέρωτοι οι πολίτες

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού, Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, έσπευσε να πανηγυρίσει – όπως άλλωστε και η δημοτική αρχή Μπουρνούς – για την έναρξη της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην περιοχή, μετά την αποδοχή ειδικού απορριμματοφόρου και κάδων συλλογής απ’ την Περιφέρεια Αττικής.

Κανείς ωστόσο δεν σκέφτηκε ότι για να έχει ευτυχή κατάληξη το εγχείρημα, θα πρέπει πρωτίστως οι πολίτες να γνωρίζουν κατ’ αρχή τι σημαίνει η λέξη βιοαπόβλητα και δευτερευόντως πως συλλέγονται και που τοποθετούνται για την διαχείρισή τους. Αν υπάρξει σωστή ενημέρωση δεν θα δούμε εντός των ειδικών κάδων να πετιούνται και άλλα απόβλητα που καμιά σχέση έχουν με βιοαπόβλητα.

Τι σημαίνει ο όρος βιοαπόβλητα

Διορθώνοντας την ουσιαστική παράλειψη του αντιδημάρχου κου Βασιλόπουλου, ανατρέξαμε στην αναζήτηση του google και μεταφέρουμε για την ενημέρωση των αναγνωστών μας ποια απορρίμματα θεωρούνται βιοαπόβλητα:

Ως «βιολογικά απόβλητα» ή «βιοαπορρίμματα» ή «βιοαπόβλητα» ορίζονται τα απόβλητα από κήπους και πάρκα, τα απορρίµµατα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις οµαδικής εστίασης και χώρους πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις µεταποίησης τροφίµων. Υποθέτουμε ότι οι μικροί ειδικοί καφέ κάδοι θα δέχονται ΜΟΝΟ τα απορρίμματα τροφών κι όχι τα απόβλητα κήπων και πάρκων που συλλέγονται στους μεγάλους καφέ κάδους. Και μόνο γι’ αυτή την ειδοποιό διαφορά επιβάλλεται η ενημέρωση των πολιτών και μάλιστα ανά γειτονιά ώστε να μην αποδειχτεί φιάσκο η όλη υπόθεση.

Δελτίο τύπου Α. Βασιλόπουλου

Η διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί ένα στοίχημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον. Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί οι στόχοι μας υλοποιούνται με σχέδιο και σταθερά βήματα. Στην προσπάθειά μας αυτή, αρωγός είναι η Περιφέρεια Αττικής και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη που αφουγκράζεται τις ανάγκες και δίνει λύσεις.

Σύντομα οι κάδοι βιοαποβλήτων που παραλάβαμε θα τοποθετηθούν στις γειτονιές, με σωστό σχεδιασμό ώστε να εξυπηρετεί όλους εσάς, τους πολίτες του Δήμου μας, αλλά ταυτόχρονα και τις υπηρεσίες που θα κληθούν να πραγματοποιούν την αποκομιδή των βιοαποβλήτων και το πλύσιμο των κάδων. Επόμενο βήμα η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας για τον τρόπο αξιοποίησης του νέου συστήματος διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Ως μέρος της δημοτικής διοίκησης θέλω να διαβεβαιώσω ότι το θέμα του περιβάλλοντος βρίσκεται και θα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας.

Γραφείο καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου

Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού, Αναπτυξιακών

Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα