23.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜάτι: Παραπέμπεται σε δίκη ο Ε. Μπουρνούς, απαλλάσσεται ο Α. Παλπατζής

Μάτι: Παραπέμπεται σε δίκη ο Ε. Μπουρνούς, απαλλάσσεται ο Α. Παλπατζής

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας δείχνει εδώλιο για την π. Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον δήμαρχο Ρ-Π Ευάγγελο Μπουρνούς και τον π. δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη. Απαλλάσσονται οι δύο π. αντιδήμαρχοι Ρ-Π Α. Παλπατζής και Μαραθώνα Β. Θανασιάς.

Με βούλευμα (υπ’ αριθ. 1368/22) που εξέδωσαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας (πρόεδρος ο Γιώργος Κασσίμης και μέλη οι πρωτοδίκες Θεοδώρα Τραϊανίδου και Νίκη Ρεβύθη), αφού αποτίμησαν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, ομόφωνα διατάσσεται:

  • Η διενέργεια περαιτέρω κύριας ανάκρισης σε βάρος πέντε πρώην στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το κακούργημα της «θανατηφόρας έκθεσης»
  • Η παραπομπή σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες «συρρικνωμένες» για 13 άτομα.
  • Η πλήρης απαλλαγή 10 προσώπων από το χώρο της Αστυνομίας και αντιδημάρχους.

Πλέον, μετά την έκδοση του βουλεύματος, η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος θα ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για τα πέντε αυτά άτομα. Στην περίπτωση που τελικά ασκηθεί η δίωξη, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα κληθούν εκ νέου σε απολογία αυτή τη φορά για το κακούργημα της «θανατηφόρας έκθεσης».

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας δείχνει εδώλιο για την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς και τoν πρώην δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη!

Απαλλάσονται οι δύο τότε αντιδήμαρχοι Αντώνης Παλπατζής Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα Βάϊος Θανασιάς.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα