19.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠόσο ασφαλείς αισθάνονται οι υπάλληλοι καθαριότητας δήμου Ραφήνας-Πικερμίου?

Πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι υπάλληλοι καθαριότητας δήμου Ραφήνας-Πικερμίου?

Με τον covid ν’ αλωνίζει στην αν. Αττική, με περιοχές των νοτίων περιοχών να έχουν κοκκινίσει, με τα δύο Κ.Υ. αναφοράς κορωνοϊού Ραφήνας και Καλυβίων, να μην προλαβαίνουν να καταγράφουν κρούσματα – άσχετα αν δεν υπάρχει δημόσια ενημέρωση –  τι κάνουν οι δημοτικές αρχές για να προστατέψουν τις υπηρεσίες του οικείου δήμου τους; Πρέπει να κτυπήσει την πόρτα των υπηρεσιών ο κορωνοϊός για να γίνουν απολυμάνσεις και δειγματοληπτικοί έλεγχοι;

Η δημοτική αρχή Μαρκοπούλου κατόπιν εορτής πάντα, μετά το θετικό κρούσμα του υπεύθυνου αντιδημάρχου καθαριότητας προ μηνός, υπέβαλε σε δειγματοληπτικό έλεγχο το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων, χωρίς έκτοτε να υπάρξουν επαναληπτικές δειγματοληψίες παρότι τα κρούσματα αυξάνουν.

Η δημοτική αρχή Λαυρεωτικής μόλις χτες έκανε τεστ σε όλους τους υπαλλήλους του ΝΠΔΔ «Θορικός», μετά την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου φρόντισε ν’ απολυμάνει σχολεία και νηπιακούς σταθμούς μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Όλοι ενεργούν πάντα κατόπιν εορτής χωρίς να υπολογίζουν την ανησυχία των εργαζόμενων κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας όπως συμβαίνει στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου αισθάνονται ανασφαλείς καθώς δεν έχει γίνει καμιά απολύμανση στα απορριμματοφόρα, απ’ την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα παρότι ο ιός βρίσκεται σε έξαρση στην περιοχή.

Κι όταν κάποιοι υπάλληλοι διαμαρτυρήθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η απάντηση που πήραν είναι να κάνουν οι ίδιοι απολύμανση στα οχήματα με χλωρίνη! Τόσο κοστοβόρα είναι η απολύμανση των οχημάτων σε τακτά διαστήματα, όταν η δημοτική αρχή Μπουρνούς-Βασιλόπουλου ξοδεύει σε άλλες δράσεις που δεν είναι τόσο ουσιαστικές όσο η προάσπιση της υγείας των εργαζομένων στην καθαριότητα;

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα