20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠρωτοφανές! Καταγγελία παράταξης "Δημοτική Αλλαγή" για παραπλάνηση από τον δήμαρχο Ρ-Π

Πρωτοφανές! Καταγγελία παράταξης “Δημοτική Αλλαγή” για παραπλάνηση από τον δήμαρχο Ρ-Π

Η «Δημοτική Αλλαγή» καταγγέλλει παραπλάνηση του Σώματος απ’ τον δήμαρχο Ρ-Π κο Μπουρνούς, σχετικά με την τοποθεσία οικίσκου ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Πικέρμι. Με έγγραφα  που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Δήμο, αναφέρει τη δόλια(?) παραπλάνησή τους απ’ τον δήμαρχο κο Μπουρνούς.

Τούτο διότι ενώ στην αρχική εισήγηση αναφερόταν ότι ο οικίσκος θα τοποθετηθεί στην πλατεία Πικερμίου, θέση με την οποία ήταν κάθετα αντίθετοι, ο δήμαρχος ηλεκτρονικά την επόμενη τους ειδοποίησε ότι: «εκ παραδρομής αναφέρεται η πλατεία του Πικερμίου, ενώ το όριο είναι ο χώρος στάθμευσης πίσω από εμπορικό κέντρο Πικερμίου στην οδό Β. Ξηντάρα». Έχοντας υπόψη την νέα κατάσταση ψήφισαν θετικά, για να αντιληφθούν ότι παραπλανήθηκαν μετά την εγκατάσταση του οικίσκου στην πλατεία και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ακόμα οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοτικής Αλλαγής» επισημαίνουν στην επιστολή τους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι: «η θετική μας ψήφος προέκυψε από την παρέμβαση του Δημάρχου, ως προς το μέρος εγκατάστασης του εν λόγω οικίσκου. Ουδέποτε θα συναινούσαμε για τοποθέτηση οικίσκου επάνω στην κεντρική πλατεία Πικερμίου.

Με την παρούσα ζητάμε την άμεση παρέμβασης σας διότι θεωρούμε ότι υπάρχει περίπτωση παραπλάνησης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας, καταστρατήγηση της απόφασης και κακόβουλη πρόθεση προς τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Όλο αυτό το σκηνικό θα είχε αποφευχθεί αν οι συνεδριάσεις γίνονταν διά ζώσης κι όχι εκ περιφοράς όπου όλα εκ του αποτελέσματος μπορούν να συμβούν.

ΥΓ. Άραγε οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον κο Φαφούτη και κυρίως οι δύο κυρίες απ’ το Πικέρμι, αλλά και της ελάσσονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον κο Πιστικίδη, γιατί δεν συνυπέγραψαν την εν λόγω επιστολή;

Ακολουθεί η επιστολή προς την Αποκεντρωμένη και σε PDF τα συνοδευτικά έγγραφα:

Προς Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Κατεχάκη 56, Αθήνα

Ραφήνα 10/09/2020

Με την παρούσα, οι εκλεγμένοι Δημοτικού Σύμβουλοι της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας, την κατά την δική μας εκτίμηση, παραπλάνηση Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου σχετικά με εισήγηση θέματος προς ψήφιση.

Σύμφωνα με την 19 πρόσκληση σε συνεδρίαση του ΔΣ Ραφήνας Πικερμίου με αρ. πρ. 07/08/2020-Π.Ε.Α.12092, κλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για το 1ο θέμα ΗΔ, «….έγκριση τοποθέτησης «ΟΙΚΙΣΚΟΥ» Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην Δ.Κ. Πικερμίου».

Στην εισήγηση του θέματος αναγράφετε ευκρινώς ότι το σημείο τοποθέτησης του οικίσκου είναι η  Πλατεία Έβερτ στο Πικέρμι.

Ωστόσο, την επόμενη ακριβώς ημέρα, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι σχετικά με την εισήγηση του 1ου θέματος που αφορά την τοποθέτηση οικίσκου για την ανταποδοτική ανακύκλωση, εκ παραδρομής αναφέρεται η πλατεία του Πικερμίου, ενώ το όριο είναι ο χώρος στάθμευσης πίσω από εμπορικό κέντρο Πικερμίου στην οδό Β. Ξηντάρα.

Με δεδομένη την παρέμβαση του Δημάρχου και το προσωπικό του μήνυμα προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσαμε θετικά για το 1ο θέμα. Η πρόθεση μας ήταν να διαφωνήσουμε, γεγονός που κάναμε όταν είδαμε να τοποθετείτε ο οικίσκος επι της πλατείας και όχι στην οδό Β. Ξηντάρα για την οποία είχαμε ενημερωθεί. Παράλληλα, η απόφαση 143/2020 με ΑΔΑ 64Μ6Ω16-Κ6Α, αναφέρει λήψη απόφασης περί έγκρισης τοποθέτησης «ΟΙΚΙΣΚΟΥ» Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πλατεία Έβερτ στην Δ.Κ. Πικερμίου, δηλαδή απέχει από την περιγραφή της αρ. 19 πρόσκλησης συνεδρίασης του ΔΣ.

Τονίζουμε, ότι η θετική μας ψήφος προέκυψε από την παρέμβαση του Δημάρχου, ως προς το μέρος εγκατάστασης του εν λόγω οικίσκου. Ουδέποτε θα συναινούσαμε για τοποθέτηση οικίσκου επάνω στην κεντρική πλατεία Πικερμίου.

Με την παρούσα ζητάμε την άμεση παρέμβασης σας διότι θεωρούμε ότι υπάρχει περίπτωση παραπλάνησης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας, καταστρατήγηση της απόφασης και κακόβουλη πρόθεση προς τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Για την Δημοτική Αλλαγή,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σπύρος Κάρλος (τηλ. 9670374940),

Μαρία Αραπκιλή – Βιάδη,

Ράνια Δημητριάδη,

Κατερίνα Παπαδοπούλου (τηλ. 6932956500)

Την παρούσα συνοδεύουν:

  1. Η αρ. 19 πρόσκληση συνεδρίασης,
  2. Η εισήγηση της αρμόδιας υπαλλήλου,
  3. Το ηλεκτρονικό μήνυμα του Δημάρχου,
  4. Η 143/2020 απόφαση του ΔΣ Ραφήνας Πικερμίου.

Σάρωση_20200910 (2) Σάρωση_20200910 (3) Σάρωση_20200910 (4) Σάρωση_20200910 (5) Σάρωση_20200910 (6) Σάρωση_20200910 (7) Σάρωση_20200910 (8) Σάρωση_20200910

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα