17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4,2 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κούνησαν την Αττική πρωί-πρωί / Αισθητός και στη...

4,2 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κούνησαν την Αττική πρωί-πρωί / Αισθητός και στη Ραφήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 6 το πρωί της Παρασκευής, σε θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ραφήνα, εντοπίστηκε 27 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Θήβας. Το επίκεντρο ήταν κοντά στις Αλκυονίδες νήσους, στο βόρειο τμήμα του Κορινθιακού κόλπου και πολύ κοντά στο κάτω Αλεποχώρι. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα, κάτι που τον έκανε εξαιρετικά αισθητό.

Το ρήγμα των Αλκυονίδων ανησυχεί τους σεισμολόγους καθώς έχει υπολογιστεί στατιστικά ότι δίνει σεισμική δραστηριότητα ανά 40 περίπου χρόνια, συνεπώς πλησιάζει ο χρόνος που θα κλείσει ο κύκλος της 40ετίας από τον καταστροφικό σεισμό του 1981 .

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι «αυτοί οι σεισμοί είναι της τρέχουσας διαδικασίας της σεισμικής εξέλιξης, δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό αν και υπάρχει εξαιρετικά μικρό ποσοστό να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός».

«Εντάσσεται στην κανονική σεισμικότητα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία» συμπλήρωσε και εξήγησε ότι «έγινε αισθητή στην Αττική λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της κατεύθυνσης των ρηγμάτων του Κορινθιακού κόλπου».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα