27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣυνάντηση Βασιλόπουλου με μαθητές του υπό κατάληψη ΓΕΛ Ραφήνας: Ο κ. Μπουρνούς...

Συνάντηση Βασιλόπουλου με μαθητές του υπό κατάληψη ΓΕΛ Ραφήνας: Ο κ. Μπουρνούς οφείλει μία συγνώμη σε όλους.

Εποικοδομητική συνάντηση είχε χτες Δευτέρα 20/3 μεσημέρι ο υπ. Δήμαρχος Ρ-Π Ανδρέας Βασιλόπουλος με τους μαθητές στο υπό κατάληψη ΓΕΛ Ραφήνας!

Αντιπροσωπεία μαθητών του 15μελούς του ΓΕΛ Ραφήνας δέχτηκαν να μιλήσουν με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, με τον οποίο είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω από 2,5 ώρες, επί θεμάτων που απασχολούν την σχολική κοινότητα και τα οποία συνετέλεσαν στην κατάληψη του σχολείου τους.

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Βασιλόπουλος:

Χθες Δευτέρα 20/3 επισκέφτηκα τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ραφήνας, οι οποίοι πρωταγωνιστούν την τελευταία εβδομάδα στην επικαιρότητα. Μαζί μου ήταν και η κ. Ελισάβετ Φωτεινού, εκπαιδευτικός από το Γυμνάσιο Πικερμίου.

Οι μαθητές, μας ενημέρωσαν για τους σκοπούς της αρχικής, συμβολικής, κατάληψης που ήταν η διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών και το αίτημα της απομάκρυνσης του εργοταξίου της Intrakat δίπλα στο σχολείο και στο Μεγάλο Ρέμα.

Μου εξήγησαν τις ενέργειες του Δημάρχου, που ομολογουμένως ήταν η μία χειρότερη από την άλλη και οδήγησαν στη συνέχιση της κατάληψης. Παρόλα αυτά, οι μαθητές επιδεικνύοντας εξαιρετική ωριμότητα, που δυστυχώς δεν επέδειξε ο Δήμαρχος, προσπάθησαν να έχουν διάλογο μαζί του αλλά εκδιώχθηκαν από το γραφείο του, αντί να ανταλλάξουν απόψεις.

Ο  καθηγητής τους, όπως και όσοι άλλοι βρέθηκαν κοντά στους μαθητές, δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις από τον Δήμαρχο. Το χειρότερο όμως ήταν ότι ο κ. Μπουρνούς, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει στους πολίτες τις άστοχες και αυθαίρετες ενέργειές του, προχώρησε στο να παρουσιάσει ως δολιοφθορές των μαθητών ένα δήθεν αποξηλωμένο καλοριφέρ, το οποίο όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι μαθητές, και όπως διαπίστωσα και εγώ, ουδεμία σχέση έχει με το Γενικό Λύκειο Ραφήνας.

Στις 4,5 ώρες που παραμείναμε στο σχολείο συνομιλήσαμε με τους μαθητές περίπου 2,5 ώρες, ομολογουμένως σε πολύ καλό κλίμα. Εξήγησα στους μαθητές την ανάγκη υπεύθυνης στάσης τους κατά την διάρκεια της όποιας διαμαρτυρίας τους και  περιφρούρησης του δικού τους σχολείου από τυχόν ζημιές.

Μου εξήγησαν ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία ζημιά και ιδιαίτερα στην «υπόθεση Καλοριφέρ», διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του κ. Μπουρνούς, αλλά και επιπλέον οι μαθητές φρόντισαν επιμελημένα για την καθαριότητα του κτιρίου, ώστε να παραδοθεί σε άριστη κατάσταση για την επανέναρξη των μαθημάτων.

Στο ίδιο θετικό κλίμα και η συνάντηση που είχα με την διευθύντρια, τον σχολικό σύμβουλο της Περιφέρειας και τους γονείς που ήταν στο σχολείο.

Δεν αναμένουμε από τον κ. Μπουρνούς να αντιληφθεί τον παιδαγωγικό και δημοκρατικό τρόπο αντιμετώπισης συμβολικών διαμαρτυριών των μαθητών, ο οποίος κατάφερε ακόμη μια φορά να οξύνει την κατάσταση μιας συμβολικής διαμαρτυρίας που αναμενόταν να λήξει ομαλά λίγες ώρες αργότερα.

Υπάρχει όμως και η θεσμική πλευρά του θέματος, που δεν συνάδει με το αξίωμα του Δημάρχου, όταν μεθοδεύονται νύχτα από τον ίδιο τον Δήμαρχο πράξεις αυτοδικίας κάποιων δημοτικών υπαλλήλων, ενώ οφείλει να μην αυθαιρετεί προβαίνοντας σε αντιποίηση αρχής.
Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μπουρνούς οφείλει να ζητήσει «συγνώμη» από την τοπική κοινωνία για την αναστάτωση που προκάλεσε, από τον καθηγητή κ. Λαζαρή για την αήθη επίθεση που του έκανε κι από τους μαθητές για τις συκοφαντικές του αναρτήσεις.

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα έχει το πολιτικό ανάστημα να το πράξει. Ας φροντίσει τουλάχιστον να περιοριστεί στα θεσμικά καθήκοντα του και να μην οξύνει καταστάσεις που μπορούν να εξελιχθούν ομαλά.

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης»

Υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα