17.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΒιβλιοθήκη “Marie Blanche”: Ακόμα μια φωνή υπέρ Τσιρώνη / Υπόλογες απέναντι στους...

Βιβλιοθήκη “Marie Blanche”: Ακόμα μια φωνή υπέρ Τσιρώνη / Υπόλογες απέναντι στους πολίτες Τσεβά-Λαμπίρη

Κυριακή – Ιουλία Σταυρίδη: Kρίμα, κρίμα, κρίμα… Καμία άλλη λέξη δεν αποτυπώνει το κοινό συναίσθημα για τη διάλυση της «δικής μας» Μarie Blanche… Xάσαμε ένα πραγματικό στολίδι παιδείας υψηλού επιπέδου και κοινωνικής υπευθυνότητας του Δήμου μας, που εισήγαγε και εκπαίδευε την τοπική κοινότητα στις αξίες του συλλογικού πολιτισμού(collective culture) & του εθελοντισμού.

Ένα 24ωρο μετά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, όπου η Χριστίνα Λαμπίρη αντιδήμαρχος Πολιτισμού φανερά εκνευρισμένη λόγω του εύρους των αντιδράσεων για την αποπομπή της βιβλιοθήκης“Marie Blanche” από δημοτικό κτίριο της Διασταύρωσης Ραφήνας, επιτέθηκε εναντίον της απούσας Νίκης Τσιρώνη, που δεν μπορούσε φυσικά ν’ αντικρούσει όσα τις καταμαρτυρούσαν Λαμπίρη – Τσεβά, μια ακόμα φωνή υπεράσπισης Τσιρώνη έρχεται να προστεθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, απ’ την κα Κυριακή-Ιουλία Σταυρίδη σύμβουλο ψυχικής υγείας, Πρόεδρο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιδρύματος «Παμμακάριστος».

Ακολουθεί η επιστολή της κας Σταυρίδη προς AINOS CULTURAL SOCIETY και Γραφείο Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου

———- Forwarded message ———
From: Julia Stavridou <[email protected]>
Date: Wed, 20 Mar 2024 at 14:26
Subject: RE: MARIE BLANCHE
To: AINOS CULTURAL SOCIETY <[email protected]>
Cc: Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ραφήνας <[email protected]>

Kρίμα, κρίμα, κρίμα… Καμία άλλη λέξη δεν αποτυπώνει το κοινό συναίσθημα για τη διάλυση της «δικής μας» Μarie Blanche… Xάσαμε ένα πραγματικό στολίδι παιδείας υψηλού επιπέδου και κοινωνικής υπευθυνότητας του Δήμου μας, που εισήγαγε και εκπαίδευε την τοπική κοινότητα στις αξίες του συλλογικού πολιτισμού(collective culture) & του εθελοντισμού.

Μεγάλο, προσωπικό ευχαριστώ, στην κ. Ν. Τσιρώνη για όλον τον προσωπικό κόπο και χρόνο που διέθεσε μέσω της βιβλιοθήκης σε όλους μας..!

Και μία έκκληση:

κα. Δήμαρχε, ευελπιστώντας ότι στη θητεία σας θα υπάρξει «χώρος» για επανεξέταση και αναθεώρηση θεμάτων, ρωτήστε παρακαλώ όλους τους δημότες για τη βιβλιοθήκη Marie Blance,  σε μία διαβούλευση:

  1. Υπάρχει αληθινά κάποιος/α από τους δημότες που θα την ήθελε κλειστή;; Όλοι δήλωναν «καμάρι» για την παρουσία της στο τοπικό γίγνεσθαι μέχρι χθες κυριολεκτικά!
  2. Υπάρχει αληθινά κάποιος/α από τους δημότες που ζήτησε τη χρήση του χώρου και αντιμετώπισε εμπόδιο από την ομάδα της Μarie Blanche;; Η μόνη φροντίδα, ήταν ένας ευνόητος -στον «κοινό νου»- σεβασμός στα βιβλία και στην οργάνωση του χώρου, που μπήκαν σε τάξη με τεράστια, προσωπική & αμιγώς εθελοντική προσφορά λίγων ανθρώπων. Μία φροντίδα  που –εξάλλου-  θα αφορούσε τη χρήση και οποιουδήποτε άλλου δημοτικού χώρου, που τον επισκέπτεται κοινό.

Επιπλέον, εάν τέτοιες αποφάσεις που αφορούν ολόκληρη την τοπική κοινότητα, δε λαμβάνονται βάσει επώνυμων απαντήσεων ή/και καταγγελιών και με δημόσια διαβούλευση, αρχίζει να τίθεται το πρόβλημα μιας διακυβέρνησης που δεν αφουγκράζεται επιθυμίες ή καταγγελίες των δημοτών, αλλά αποφασίζει «αυτάρεσκα» και μονομερώς, μόνον  υπό το φως της –πρόσφατης- πλειοψηφικής της επικράτησης.

Πολλές ευχές για υγεία και φρέσκια διάθεση για νέα «ξεκινήματα» στην κ. Τσιρώνη και τους φίλους της «δικής μας» Μarie Blanche και πάντα στη διάθεσή σας!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

 

ΦΟΡΕΑΣ-MΕΛΟΣ

 

Kυριακή – Ιουλία Σταυρίδου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Eιδική Σύμβουλος Οργάνωσης & Ανάπτυξης Υπηρεσιών για Α με Α 

 

Μέλος Δ.Σ. Ιδρύματος

Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ»

 

p: 22940 91206, 96013 p/f: 22940 91407 m: 6937 241425

a: Λεωφ. Μαραθώνος 1, Νέα Μάκρη Αττικής, ΤΚ: 19005

w: www.pammakaristos.gr e: [email protected]

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα