20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο χώρο φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στη Ραφήνα!

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο χώρο φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στη Ραφήνα!

Φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στην κατασκήνωση φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων, όπου εμπλέκονται δύο δήμοι, Ζωγράφου και Ραφήνας-Πικερμίου, λόγω μη ενδελεχούς αποψίλωσης

Σωροί από πευκοβελόνες, ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης, ξερά κλαδιά που κρέμονται απ’ τα πεύκα, στοιχειοθετούν το σκηνικό επικείμενης απευκταίας πυρκαγιάς στην κατασκήνωση Ζωγράφου, όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά κατά πλειοψηφία.

Το φωτογραφικό οδοιπορικό δείχνει του λόγου το αληθές, χωρίς να παραγνωρίζεται η μη αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου που αγκαλιάζει την κατασκήνωση και φυσικά την ευρύτερη περιοχή του εναπομένοντος πευκοδάσους στο βουνό της Ραφήνας, με διάσπαρτους οικισμούς ανάμεσα, που κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα πυρός.

Για να επανέλθουμε στην συγκεκριμένη κατασκήνωση να σημειώσουμε, ότι την αποψίλωση του χώρου δυνητικά έχει ο ιδιοκτήτης δήμαρχος Ζωγράφου. Όμως ευθύνη του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου είναι να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε ο χώρος να έχει αποψιλωθεί από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Αν συμβεί το απευκταίο σενάριο μιας πυρκαγιάς θα είναι πλέον αργά για δάκρυα και αναζήτηση ευθυνών με το μπαλάκι να πηγαινοέρχεται απ’ τον ένα στον άλλο ανευθυνοϋπεύθυνο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει του λόγου το αληθές

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα