22.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΠΑΙΑΝΙΑ

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΠΑΙΑΝΙΑ

Ο Δήμος Παιανίας, κατόπιν αιτήματος προς την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ανακοινώνει πως στο Δήμο θα φιλοξενηθεί η Κινητή Μονάδα Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας, με στόχο τις δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες που το επιθυμούν.

Παρά το γεγονός ότι η Μονάδα Ψηφιακής Μαστογραφίας δεν παραχωρείται σε περιοχές εντός Αττικής καθώς προτεραιότητα έχουν παραμεθόριες περιοχές όπως ορεινοί οικισμοί και νησιά, οΔήμος Παιανίαςσε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, δίνουν την ευκαιρία και στις γυναίκες του Δήμου Παιανίας να υποβληθούν στις απαραίτητες αυτές προληπτικές εξετάσεις, καθώς η Υγεία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Δήμου Παιανίας και του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου, η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Στην Παιανία στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2014, στην Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής από τις  9:00 -17:00.

Στα Γλυκά Νερά στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2014, στην Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου  από τις  9:00-17:00.  

Τηλέφωνα για ραντεβού: κα Πυλαρινού:  213/2030713  (ώρες: 9.00-12.00).

 

Τα ραντεβού θα κλείνονται από τις 13 Οκτωβρίου 2014.

                                

                                               Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

 

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα