24.1 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΤΑ ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2016 ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΤΑ ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2016 ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Στην αναβίωση για δεύτερη συνεχή χρονιά του μεγάλου αθλητικού θεσμού της Παιανίας «Σκιάδεια» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό αθλητισμού και πολιτισμού που διοργανώνεται προς τιμήν του σπουδαίου αθλητή – δρομέα και Χρυσού Βαλκανιονίκη Γιάννη Σκιαδά, μιας ξεχωριστής προσωπικότητας που τίμησε με τις επιδόσεις του όχι μόνο την Παιανία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα «Σκιάδεια 2016» ήταν μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που περιελάμβανε αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες (αγώνα 10 χλμ, Fun Run  1500 μέτρων για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου και παιδικούς αγώνες  για παιδιά δημοτικού, αλλά και αγώνας 800 μέτρων για ΑμΕΑ) καθώς και αφιερωματικές εκδηλώσεις για τον τιμώμενο αθλητή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στον σύντομο χαιρετισμό του συγχάρηκε τον Δήμο Παιανίας για την αναβίωση των Σκιαδείων που ξεκίνησαν το 1950 και αποτέλεσαν για χρόνια κορυφαίο δημοφιλές γεγονός προσελκύοντας πλήθος φιλάθλων από ολόκληρο το λεκανοπέδιο των Αθηνών, τον Πειραιά και τα Μεσόγεια αλλά και μεγάλα ονόματα πρωταθλητών και παραγόντων της δημόσιας ζωής. Το 2002, ύστερα από 50 και πλέον χρόνια καθιέρωσης του θεσμού, οι αγώνες καταργήθηκαν και αναβίωσαν πέρσι από τη Δημοτική Αρχή Παιανίας. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες και μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Σπύρο Στάμου απένειμαν βραβεία στους νικητές των αγώνων. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα