24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 40 ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 40 ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός στα τμήματα Χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας  στο πλαίσιο των μαθημάτων και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας. Ο πατέρας Απόστολος του ναού της Παντοβασίλισσας, ευλόγησε μαθητές, δασκάλους και μέλη του Δ.Σ., που παραβρέθηκαν στην τελετή. Επιθυμία και ευχή όλων,  η νέα χρονιά να είναι πλούσια σε γνώση, κέφι, χορευτικά δρώμενα και συλλογικότητα.

Ακολούθησε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με θέμα τις αναμνήσεις ενός 14χρονου έφηβου, όπως αποτυπώθηκαν στο ημερολόγιο, που άρχισε να καταγράφει από την έναρξη του πολέμου.

Ο κ. Γεώργιος Καμμένος, μολονότι σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 90 χρόνια του, παραμένει αιώνιος έφηβος. Με γλαφυρότητα, παρέσυρε το κοινό στις μνήμες από τα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της γερμανικής Κατοχής, όπως τα έζησε στο  Ελληνικό, όπου κατοικούσε. Εικόνες από την καθημερινότητα, με την πείνα, την εξαθλίωση, τα σαμποτάζ, αλλά και την αισιοδοξία για τη  ζωή.

Λεπτομέρειες, που αποκτούν την αξία του ντοκουμέντου της προσωπικής μαρτυρίας.   Με νεανικό ενθουσιασμό, μαζί με τον συνομήλικο φίλο του, Τάσο Λάσκαρη, αχώριστοι από το 1940, έκλεισαν την όμορφη βραδιά, με τα μαντολίνα τους, παρασύροντας νεότερους και παλαιότερους, με το «Κορόιδο Μουσολίνι» και άλλες γνωστές μελωδίες της εποχής. Κεράσματα, με «πολεμικά εδέσματα»: σταφίδες, στραγάλια, λουκούμια και λικέρ αιφνιδίασαν ευχάριστα τους παρευρισκόμενους.                                                         Την εκδήλωση παρουσίασε η συνέφορος Χορού και εκπαιδευτικός κ. Νίκη Γρηγορίου. 

 

                                                                                                                 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα