27.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΤΑΛΛΑΓΗ «ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ» ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΝΑΣ & ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ «ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ» ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΝΑΣ & ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Στα πλαίσια συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ο κ. Hu Yuanchao ως επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Zhejiang της Κίνας. Από την πλευρά του Δήμου παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Ε. Μπουρνούς και Α. Παλπατζής καθώς και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Κ. Φούκας.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης στην προσφώνηση του στους Κινέζους αξιωματούχους μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ως τους πρώτους εκπροσώπους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που επισκέπτονται επίσημα τον Δήμο μας. Οι συνάδελφοι μου και εγώ, αισθανόμαστε τιμή και χαρά για την παρουσία σας εδώ. Εκπροσωπείτε ένα πολιτισμό με συνεχή παρουσία 5.000 χρόνων, βρίσκεστε στη σε μια άλλη χώρα πολύ υπερήφανη και ονομαστή για τον πολιτισμό της και την ιστορία της.

Ο κόσμος στρέφει την προσοχή του στην Kίνα σήμερα, πιστεύοντας ότι αποτελεί κινητήρια δύναμη στα παγκόσμια γεγονότα. Τον τελευταίο καιρό η αναδημιουργία της Kίνας έχει αλλάξει βηματισμό και έχει σημειώσει αξιοσημείωτες επιτυχίες σε τομείς όπως η οικονομία, η κοινωνία, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. Αναδημιουργία, που πιστεύουμε ότι θα είναι ευεργετική για την παγκόσμια ειρήνη και εξέλιξη.

Η συνάντησή μας είναι η πρώτη προσπάθεια ώστε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για ανταλλαγή «καλών πρακτικών», για κοινή εμπορική δραστηριότητα μεταξύ επιχειρήσεων από τις δύο περιοχές αλλά και ευκαιρία ανταλλαγής πολιτιστικών δρώμενων που θα σφυρηλατήσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας.
Για την Κίνα, το έτος 2014 είναι το Έτος της Ελλάδος, και για την Ελλάδα είναι το Έτος της Κίνας. Κατά την διάρκεια του χρόνου αντηλλάγησαν επισκέψεις σε Κίνα και Ελλάδα στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο θέτοντας βάσεις για την οικοδόμηση μακράς φιλίας.»

Η συνάντηση συνεχίσθηκε με κύριο θέμα την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα ψηφιοποίησης αρχείων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης (τρίτος από δεξιά), ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Hu Yuanchao δίπλα του, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής (πέμπτος από δεξιά) και τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας εκατέρωθεν. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα