19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 81 ΕΤΩΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ

ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 81 ΕΤΩΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ

Θρυλικός τερματοφύλακας του ΠΑΟ που μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε θέση, ο Νεοτάκης Λουκανίδης έφυγε σήμερα για το χωρίς γυρισμό ταξίδι, μετά από έμφραγμα που υπέστη. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί μετά το χαμό πριν χρόνια από τροχαίο στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου του γιου του Γιώργου.

Για την απώλεια του ο Σπύρος Λιβαθινός έγραψε στη σελίδα στο FB:

Έφυγε ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε όλες τις θέσεις! 
Δυστυχώς συναντηθήκαμε μόνο σαν παλαίμαχοι στα γήπεδα. 
Θλίψη για την απώλειά του, όχι μόνο για τον παναθηναϊκό κόσμο, αλλά για όλο τον κόσμο.
Καλό ταξίδι φίλε «Νεο-Τάκη»!!!

Επίσης η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου  Τάκη Λουκανίδη.
Ο Τάκης Λουκανίδης υπήρξε  κορυφαία φυσιογνωμία και ένας από τους πληρέστερους  Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. 
Το όνομά του συνδέθηκε κυρίως με την ομάδα του Παναθηναϊκού την οποία υπηρέτησε με επιτυχία για πολλά χρόνια, αλλά και με την Εθνική μας ομάδα.
Με το σπάνιο ταλέντο του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Ο Νεοτάκης Λουκανίδης γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1937 στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας από αγροτική πολύτεκνη οικογένεια. Οι γονείς του ονομάζονταν Γιώργος και Χριστίνα και είχε άλλα τέσσερα αδέλφια: τον Θανάση που επίσης υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής της Δόξας και του Ολυμπιακού, τον Χαράλαμπο, την Κωνσταντία και την Σοφία. Σε ηλικία πέντε ετών έχασε τον πατέρα του, τον οποίο κρέμασαν οι βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής το 1942.

Από τότε η μητέρα τους έγινε και πατέρας για τα πέντε παιδιά της. Τους συμπαραστεκόταν ακόμα και στο γήπεδο, στις κερκίδες της θρυλικής Δόξας. Από το 1947 είχαν μετακομίσει στη Δράμασε ένα σπιτάκι δύο δωματίων και η μάνα του έκανε δυο δουλειές για να ζήσουν. Ωστόσο, τον μικρό Τάκη αναγκάστηκε να τον βάλει στο ορφανοτροφείο, από όπου βγήκε πτυχιούχος της Μέσης Γεωπονικής Σχολής της Κομοτηνής.

Ο Τάκης έπαιζε μπάλα στο ορφανοτροφείο της Δράμας και στη Γεωπονική μπήκε στην ομάδα της Σχολής ως τερματοφύλακας αρχικά και έπειτα ως μέσος, αμυντικός, επιθετικός… Σε όποια θέση είχε ανάγκη η ομάδα, μπορούσε να αγωνιστεί.

Είχε κάνει μεγάλη καριέρα με τις φανέλες της Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκού, αλλά και του Άρη. Ο Λουκανίδης αγωνίστηκε 50 φορές με τα χρώματα της Δόξας Δράμας σκοράροντας 13 τέρματα, ενώ με την Παναθηναϊκό κατέγραψε 142 συμμετοχές και 59 γκολ.

Με το τριφύλλι στο στήθος πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1962, 1964, 1965) και ενός κυπέλλου (1967).

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα