19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η. ΨΗΝΑΚΗΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ....

ΑΠΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η. ΨΗΝΑΚΗΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Με απόντα το δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη (βρίσκεται στη Σαντορίνη) μόλις προ ολίγου έγινε η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την απορριπτική απόφαση του αρμόδιου οργάνου που καθαίρεσε τον κ. Ρεΐσογλου ως μη νόμιμα εκλεγμένο στις δημαιρεσίες του Μάρτη.

Παρόντες ήταν 27 σύμβουλοι επί συνόλου 33, ενώ αυτοπροτάθηκαν οι Αιμίλιος Ρεΐσογλου και Πέτρος Στάμου. Ο πρώτος (Ρεΐσογλου) συγκέντρωσε 10 ψήφους στην ενδοπαραταξιακή με τους κ. Μπούσουλα και Λιβαθινό να δηλώνουν παρόντες και την κ. Παππά να διαλέγει το λευκό κι ο δεύτερος (Στάμου) απλά πήρε την ψήφο του.

Ακολούθησε η εκλογή της ολομέλειας με τον κ. Ρεΐσογλου να παίρνει 12 ψήφους επί συνόλου 27. Αναμένεται η συνέχεια με δεύτερη ψηφοφορία της ολομέλειας και αν αποβεί επίσης άκαρπη, πιθανολογείται να αναλάβει τη προεδρία ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της πλειοψηφίας. Να σημειωθεί ότι η κ. Σταυρακοπούλου ως ανεξάρτητη Δ.Σ. εξαιρείται.

Απαξιωτικούς σχολιασμούς προκάλεσε η απουσία επίσης της έμμισθης δικηγόρου του δήμου, η οποία κατά την πρώτη ψηφοφορία πρόσβαλε την απόφαση της προεδρεύουσας κ. Σταυρακοπούλου που είχε ζητήσει επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, με τα γνωστά επακόλουθα.     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα