16.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΣΤΟΧΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ρ-Π ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

ΑΣΤΟΧΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ρ-Π ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Για μια ακόμη φορά μας …εξέπληξε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μπουρνούς με τις εντελώς άστοχες πρωτοβουλίες που προσπαθεί να πάρει, προφανώς ενόψει εκλογών !

Γιατί μόνο ως άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση που ήρθε στο Συμβούλιο για «Λήψη απόφασης περί παραχώρησης χρήσης κτιριακών εγκαταστάσεων εντός του ευρύτερου χώρου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ραφήνας» (δηλαδή του Νταού Πεντέλης), προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το 2ο Γυμνάσιο Ραφήνας, όπως είπε ο κ. απερχόμενος Δήμαρχος..

Και επειδή χρειάζεται σοβαρότητα στα θέματα παιδείας, να θυμίσουμε προς τον κ. απερχόμενο τα εξής:

–          Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου της Ανατολικής Αττικής στο συγκεκριμένο χώρο!!

–          Ήδη εκεί λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας.

–          Επίσης στον ίδιο χώρο λειτουργεί η μονάδα απεξάρτησης χρηστών ναρκωτικών ουσιών «Παρέμβαση».

–          Ο χώρος είναι αχανής, με τα ερείπια του πρώην σανατόριου φυματικών να δεσπόζουν.

–          Τα υπάρχοντα κτίρια είναι παλιά,  πέτρινα με πολλά προβλήματα και είχαν κατασκευαστεί πριν δεκαετίες ως αίθουσες εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών.

–          Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται μόνο από έναν στενό δρόμο (Ανδρέα Παπανδρέου) που αναγκαστικά η είσοδος είναι ίδια με το κέντρο υγείας και τις υπόλοιπες δομές που λειτουργούν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο συγκεκριμένος χώρος μόνο κατάλληλος για λειτουργία Γυμνασίου δεν είναι και εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά μας.

Και βέβαια εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων για το 2ο Γυμνάσιο Ραφήνας, στο χώρο που από το 2009 είναι εγκεκριμένος και έτοιμος και βρίσκεται στη διασταύρωση της Ραφήνας, δίπλα από την εκκλησία της Αναλήψεως !

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Συμμαχίας Δημιουργίας”

Δαμιανός Φαφούτης,  Θανάσης Αδαμόπουλος , Κώστας Ξηντάρας, Σίσυ Κατσούδα,  Πόπη Στέφου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα