24.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ & ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ & ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ

Με μέγιστο πρόβλημα τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ καθώς η Υγεία βρίσκεται σε ένα διαρκή κίνδυνο λειτουργικού μπλακ άουτ και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα, ανέλαβε ο νέος υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Σγουρός και ο αναπληρωτής του Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Σγουρός υποσχέθηκε προσλήψεις και στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, καταπολέμηση της προκλητής ζήτησης και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε αριθμούς παρότι ο πρώην υπουργός κ. Κουρουμπλής του οποίου ήταν αναπληρωτής, είχε μιλήσει τον Ιούλιο για 4,5 χιλιάδες προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι ως πρώην συνδικαλιστής γνωρίζει πολύ καλά το χώρο της Υγείας, άρα δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις. «Στο χώρο αυτό, είπε, ερχόμουν ως συνδικαλιστής σε καθεστώς κινητοποιήσεων. Θυμάμαι ότι έχω παίξει αρκετό ξύλο στην πόρτα του υπουργείου».

Επεσήμανε δε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διορίσει νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία, να διαμορφώσει μια αξιόπιστη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να προσλάβει προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Όσο για τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας, τόνισε πως μόλις το 10% αφορά το φακελάκι και πως ο μηχανισμός παραοικονομίας που λειτουργεί με τα υλικά «συνεχίζει να γλεντάει».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα