22.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΝΑΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΕΝΑΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Επίσκεψη στο δημαρχείο της Ραφήνας – Πικερμίου πραγματοποίησε σήμερα ο πρίγκηπας της Αιγύπτου Οσμάν Ριφάτ Ιμπραήμ ο οποίος βρίσκεται από χθες στη πόλη. Τον πρίγκηπα της τέως βασιλικής οικογένειας της Αιγύπτου και τη συνοδεία του, υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκόλης.

Αν και ανεπίσημη η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, με τον πρίγκηπα Οσμάν να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της Ραφήνας και ιδιαιτέρως για τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο Σμύρνης και την βυζαντινή εικόνα της Επίσκεψης, αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στο γραφείο του δημάρχου.

Η αγάπη του πρίγκηπα Οσμάν  για τις αρχαιότητες και τις ανασκαφές είναι γνωστή, άρα και το ενδιαφέρον που επέδειξε στην παρουσίαση απ’ το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, του σχεδίου για τη δημιουργία θεματικού πάρκου Παλαιοντολογίας στο Πικέρμι το οποίο έχει προωθηθεί στη Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότηση, εκδηλώθηκε ζωηρό.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές συζήτησαν αναφορικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω της ανάδυσης ακραίων ισλαμιστικών δυνάμεων.

Ο πρίγκηπας Οσμάν, απόγονος του ιδρυτή της βασιλικής δυναστείας της Αιγύπτου Μωχάμετ Αλή που γεννήθηκε στη Καβάλα, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται από καιρού εις καιρό.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα