18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΄΄ΕΝΟΤΗΤΑ’’ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ (VIDEOS...

Η ΄΄ΕΝΟΤΗΤΑ’’ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ (VIDEOS & ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ)

Μια γιορτή τιμής της Αγίας Βαρβάρας, το εκκλησάκι της οποίας επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, αποτελεί χώρο αναφοράς των λιγνιτωρύχων της Διασταύρωσης πρώτων οικιστών της, πραγματοποίησε ο σύλλογος ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ Διασταύρωσης Ραφήνας, ανήμερα του εορτασμού μνήμης της Αγίας.

Η πρόεδρος της ‘’ΕΝΟΤΗΤΑΣ’’ Σουζάνα Χριστοπούλου, καλωσόρισε τα μέλη και τους προσκαλεσμένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μεταξύ τους ο τ. υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο τ. δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ρ-Π Βαγγέλης Μπουρνούς, Δήμητρα Τσεβά, Παναγιώτης Καλφαντής και Αντώνης Παλπατζής, ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας πατήρ Νικόλαος, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας Χριστίνα Παναγιώτου, η πρόεδρος της Ένωσης Δαρδανελλιωτών ‘’ο Άγιος Θεόδωρος’’ απ’ τη Νίκαια του Πειραιά Αγγελική Γεωργαντζέλη κ.α.

«Ο σύλλογος «ΕΝΟΤΗΤΑ» στον οποίο εσείς όλοι μου δώσατε τη χαρά και τη τιμή να είμαι πρόεδρος, τόνισε η Σουζάνα Χριστοπούλου, οργάνωσε απόψε αυτή τη σεμνή εκδήλωση, για να θυμηθούμε όλοι την ιστορία μας και να τιμήσουμε αυτούς οι οποίοι 100 χρόνια πριν εγκαταστάθηκαν και δημιούργησαν σιγά-σιγά τη σημερινή διασταύρωση».

Βέβαια κάθε άλλο παρά σεμνή δεν ήταν η εκδήλωση, καθώς τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων, της Ένωσης  Δαρδανελλιωτών απ’ τη Νίκαια του Πειραιά και φυσικά του οικοδεσπότη συλλόγου, ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα τραγούδια και τους χορούς τους.

Εύσημα επίσης ανήκουν στην παρουσιάστρια του όλου προγράμματος Ελένη Καμάρα και στον Κυριάκο Μαϊόπουλο που επιμελήθηκε και παρουσίασε ένα ιστορικό οδοιπορικό σε video wall.

Να μη ξεχάσουμε βεβαίως το κουμιώτικο κέρασμα με μπακλαβά και τσίπουρο που μας γλύκανε στο τέλος του μοναδικού αυτού απογευματινού, που μας έβγαλε λίγο απ’ τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα