14.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ: Ο ΑΓΩΓΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΚΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ: Ο ΑΓΩΓΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης και ο Αντιπερ/άρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου επισκέφτηκαν την σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 το σημείο εξόδου της σήραγγας διέλευσης του αγωγού διάθεσης ακαθάρτων και το σημείο αφετηρίας του υποθαλάσσιου αγωγού. Οι εργασίες εκτελούνται με γρήγορους ρυθμούς και σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής και της επιστήμης.

Να υπενθυμίσουμε ΕΚΤΕΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ ότι:

Από το ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας θα παράγονται καθημερινά 6.000 κυβικά μέτρα καθαρού νερού που θα είναι κατάλληλο για άρδευση, λυματολάσπη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό, και βιοαέριο που μπορεί να καλύψει το 15% των ενεργειακών αναγκών του ίδιου του έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 112.900.193 ευρώ ( συν ΦΠΑ). Περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου στο Κορωπί (μήκους 82 χλμ), των κεντρικών αγωγών μεταφοράς από Κορωπί και Παιανία (μήκους 16,8 χλμ), του ΚΕΛ, με δυναμικότητα επεξεργασίας λυμάτων 135.000 κατοίκων και τη δυνατότητα επέκτασης για την κάλυψη συνολικά 200.000 κατοίκων, του αγωγού διάθεσης του επεξεργασμένου προϊόντος στον Ευβοϊκό Κόλπο συνολικού μήκους 11,9 χλμ (9,55 χλ. στο χερσαίο τμήμα, 1,35 χλμ σε σήραγγα και 1 χλμ υποθαλάσσιου αγωγού που καταλήγει σε 50 μ. βάθος), και του αγωγού διάθεσης του επεξεργασμένου προϊόντος από το ΚΕΛ Μαρκόπουλου (μήκους 9,3 χλμ), με την οποία το τελευταίο αποκτά πλήρη λειτουργικότητα και εξυπηρετεί 40.000 επιπλέον κατοίκους των περιοχών Μαρκόπουλου, Καλυβίων, Κουβαρά και Πόρτο-Ράφτη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα