35.2 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. ΓΙΑ ΛΟΥΚΑ

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. ΓΙΑ ΛΟΥΚΑ

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής εξακολουθούν να ξαφνιάζουν ακόμα κι αν πρόκειται για συνεδριάσεις ρουτίνας όπως είναι ο ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών των διοικητικών συμβουλίων νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων. Αν κάποιος πίστευε ότι τα συμβούλια υπό νέα πλέον διοίκηση θα είχαν διαφορετική χροιά απ’ ότι στο παρελθόν, πλανήθηκαν πλάνη οικτρά.

Ενώ τα δύο πρώτα θέματα περί ορισμού τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΘΟΡΙΚΟΣ» και «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής κύλησαν ομαλά και οι προτάσεις πλειοψηφίας και μειοψηφίας πέρασαν ομόφωνα, πλην του κ. Παμφίλη συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης που ακολούθησε την πεπατημένη του ΚΚΕ περί μη συμμετοχής σε οποιαδήποτε διαδικασία που ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική, που έμεινε απλός θεατής αλλά με άγρυπνη παρακολούθηση των συμβάντων με παρεμβάσεις μόνο σε ότι θεωρεί σωστά υπέρ των πολιτών.   

Η έκπληξη ήρθε στο τρίτο θέμα της ημερησίας διάταξης, περί ορισμού τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής» (Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.) του Δήμου Λαυρεωτικής, όταν δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας οι κύριοι Παναγιώτης Τσίκλος και Σταύρος Κρητικός, δεν ακολούθησαν την πρόταση του δημάρχου περί συμμετοχής του ιδίου εξ οφίτσιο και των κυρίων Ευαγγελίας Βελετάκου και Γιάννη Αποστολίδη ως τακτικών μελών, αλλά αυτοπροτάθηκαν οι ίδιοι.

Κατόπιν τούτου επικράτησε αναστάτωση σχετικά με την ψηφοφορία, εδώ η ασάφεια του Καλλικράτη εμφανής, αν θα πρέπει να ψηφιστούν τα πρόσωπα μεμονωμένα ή να ψηφιστούν οι τρεις προτάσεις, δηλαδή του δημάρχου και των δύο αυτοπροτεινομένων.

Στο σημείο αυτό ζητήθηκε βοήθεια του νομικού συμβούλου κ. Τσώνου, καθώς παρατηρήθηκε έντονη διαφωνία μεταξύ του δημάρχου κ. Λουκά και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Γκικαράκη. Ο κ. Τσώνος έκρινε ότι θα πρέπει να ψηφιστούν οι τρεις προτάσεις, χωριστά η κάθε μία.  

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και μετρήθηκαν 13 ΝΑΙ, 9 ΟΧΙ και 5 αποχές των κυρίων Σταύρου Ιατρού, Σωτήρη Ιατρού, Ευφροσύνης Σινή, Απόστολου Παμφίλη και Γιάννας Κουλουβράκη αν δεν μας ξεγελά η μνήμη μας.

Το θρίλερ της διαδικασίας δεν σταμάτησε εδώ, αν και φάνηκε ότι πλειοψηφικά πέρασε η πρόταση του δημάρχου, καθώς η πρόεδρος κ. Μαρία Γκικαράκη, επέμενε να συνεχιστεί η ψηφοφορία και για τους δύο αυτοπροταθέντες, παρά τις αντιρρήσεις του δημάρχου κ. Λουκά, αλλά και την παρέμβαση του κ. Σταύρου Ιατρού της ελάσσονος μειοψηφίας ότι ουσιαστικά η διαδικασία πρέπει να θεωρηθεί λήξασα, αλλά και του νομικού κ. Τσώνου όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Υπήρξε επίσης παρέμβαση του κ. Παρασκευή της μείζονος που δήλωσε ότι η αποχή μπορεί να θεωρηθεί ως αρνητική ψήφος, που αν συνέβαινε τότε η πρόταση του δημάρχου δεν θα περνούσε καθώς τα 9 ΟΧΙ συν τις 5 αποχές δίνουν σύνολο 14 αρνητικών ψήφων έναντι 13 θετικών. Άποψη που απέρριψε ο κ. Ιατρού ισχυριζόμενος ότι η αποχή δεν προσμετράτε ούτε θετικά ούτε αρνητικά και εν πάση περίπτωση, η λύση θα δοθεί απ’ την αποκεντρωμένη διοίκηση όταν φθάσει εκεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ο κ. Τσώνος επιβεβαίωσε την άποψη Ιατρού και άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει νόημα η συνέχιση της ψηφοφορίας. Εν τούτοις η κ. Γκικαράκη επέμεινε στην άποψή της να διεξαχθούν κι οι άλλες δύο ψηφοφορίες, παρότι κάποια στιγμή εκνευρισμένος ο αντιδήμαρχος κ. Αδάμης είπε ότι πρέπει να καταλάβει ότι πρόκειται για δημοτικό συμβούλιο κι όχι για παιδική χαρά.

Ωστόσο μετά την επιμονή της προέδρου ακολούθησαν οι άλλες δύο ψηφοφορίες. Η απειρία της κ. Γκικαράκη στο πόστο που της ανατέθηκε φάνηκε έντονα όταν επέτρεψε την παρέμβαση ατόμου απ’ το ακροατήριο ενώ είχε ξεκινήσει η ψηφοφορία, με αποτέλεσμα τη διακοπή της.

Τελικά η ψηφοφορία επαναλήφθηκε απ’ την αρχή για τον κ. Κρητικό και κατέληξε σε 10 ΝΑΙ 16 απέχω και μία δεν συμμετέχω του κ. Παμφίλη.

Παρομοίως ο κ. Τσίκλος πήρε 10 ΝΑΙ απ’ τους: Κρητικό, Τσίκλο, Μαθιουδάκη, Τριανταφυλλίδου, Γκικαράκη της πλειοψηφίας, Αντωνίου, Πρίφτη, Στάμου, Μπουκουβάλα και Κατσουνάκη της μείζονος μειοψηφίας και 17 αποχές.     

 

Στη φωτογραφία ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς, με την πρόεδρο κ. Μαρία Γκικαράκη και την γραμματέα κ. Ξέστερνου υπάλληλο του δήμου (δεξιά). 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα