24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΤΑΝ ΡΟΜΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΦΡΟΥΡΟ SECURITY, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!

ΟΤΑΝ ΡΟΜΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΦΡΟΥΡΟ SECURITY, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!

Επίθεση τεσσάρων Ρομά σε φρουρό της Millenguard Security. Υπήρξαν τραυματισμοί!

Για το περιστατικό που σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ σε κεντρικότατο σημείο στα Σπάτα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και καταστηματαρχών, η εταιρεία εξέδωσε την παρακάτω δήλωση. 

Το βράδυ της Τετάρτης 21/09/2016, έξω από το Δημοτικό Γήπεδο των Σπάτων, το περιπολικό της εταιρείας μας δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τέσσερα άτομα Ρομά. Από την επίθεση υπήρξε τραυματισμός ενός φρουρού υπηρεσίας. Ο φρουρός, με βάση την εκπαίδευση και τους κανόνες, διατήρησε την ψυχραιμία του επιχειρώντας αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς τα τέσσερα άτομα Ρομά επέδειξαν έντονη επιθετικότητα και στα πλαίσια αυτοάμυνας ακολούθησε έντονη συμπλοκή με τον φρουρό της εταιρείας μας.

Για το περιστατικό υπεβλήθησαν μηνύσεις. Την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων, ενώ μετά από έφοδο σήμερα το πρωί συνελήφθη ένα άτομο Ρομά και προσήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Το χθεσινό περιστατικό αποτελεί σαφή πράξη αντεκδίκησης για την άμεση επέμβασή μας το περασμένο Σάββατο (17/09/2016 και ώρα 22:35), δεχόμενη κλήση έκτακτης ανάγκης από κεντρικότατο περίπτερο των Σπάτων για προβλήματα με Ρομά. Το περιπολικό της Millenguard κατέφθασε 22:38 και κατά την επέμβαση ο φρουρός δέχθηκε εξύβριση και απειλές από τους Ρομά. Το περιστατικό κατεγράφη από την  Άμεση Δράση που έσπευσε στο σημείο.  

Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της για το όλο περιστατικό και ειδικότερα τους τραυματισμούς του φρουρού της και των Ρομά, θεωρώντας ότι τέτοια περιστατικά μειώνουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και συντηρούν γενικότερο αρνητικό κλίμα για ολόκληρη την κοινότητα των Ρομά. 

Πικέρμι, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Εκ της διοικήσεως

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα