23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΚΟΡΔΕΛΑ...

Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα χαράς που επικράτησαν  στα σημερινά εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου και του γειτονικού γηπέδου ποδοσφαίρου στη Διασταύρωση Ραφήνας, όπου το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, έγινε ενθουσιωδώς δεκτό απ’ τη δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, τους υπευθύνους των ομάδων που αθλούνται εκεί, τα παιδιά αθλητές και αθλήτριες του παλαιστικού συλλόγου Ρ-Π και των ποδοσφαιριστών της Θύελλας, που αποτελούν πλέον μια ζωντανή και αεικίνητη κυψέλη αθλητισμού, εκεί που υπήρχαν μόνο εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αλλά και τα συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού των δωρητών ήταν έκδηλα στα πρόσωπά τους όταν αντίκρυσαν τόσο πολλά παιδιά να προπονούνται στο ταπί, (μάλιστα η κ. Μαρίνα Μαρτίνου ρώτησε αν θα παρουσιάσουν κάποια επίδειξη, που όμως δεν είχε προβλεφθεί καθώς ο χώρος προπόνησης δεν έχει χώρο για θεατές) και στο γήπεδο όπου έπαιζαν οι ακαδημίες. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι τούτο είναι δυνατόν καθώς οι προβολείς που φωτίζουν άπλετα το γήπεδο ευνοούν τη παράταση των προπονήσεων τις βραδινές ώρες.  

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Νικόλαος του Ιερού Ναού Αναλήψεως με ψάλτη το καλό συντοπίτη Κυριάκο Μαϊόπουλο, καθώς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μ&Λ λόγω κωλύματος έφθασε μετά την απόλυση.

Αφού αγιάστηκε ο χώρος ο Δήμαρχος Ρ-Π κ. Βασίλης Πιστικίδης ευδιάθετος αν και συγκινημένος απευθύνθηκε στο μεγάλο ευεργέτη όπως αποκάλεσε τον κ. Μαρτίνο, που έχει αγκαλιάσει το δήμο με τεράστιες δωρεές. Τον υποδέχτηκε με λόγια βγαλμένα από καρδιάς που αποδείχτηκαν φτωχά απέναντι σ’ ότι έχει προσφέρει η οικογένεια Μαρτίνου, λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπό σας, ως εξαίρετο ευπατρίδη και σημαντικότατο ευεργέτη, άξιο συνεχιστή της μακράς παράδοσης των Εθνικών ευεργετών».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του τόνισε: «Σήμερα στην εποχή των μνημονίων, περισσότερο από ποτέ απαιτείται γνήσια συστράτευση στη συλλογική προσπάθεια και ανάδειξη των αναλλοίωτων αξιών της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και τελικά της φιλοπατρίας . Αυτός είναι στην δική μου αποκωδικοποίηση ο πυρήνας στη σκέψη και στις δράσεις σας, στο έργο σας  γενικότερα».

Οι πανηγυρισμοί των παιδιών όποτε ο δήμαρχος αναφερόταν στις δωρεές της οικογένειας Μαρτίνου και τα χειροκροτήματα όλων των παραβρισκόμενων, ήταν η καλύτερη αναγνώριση της προσφοράς και δείγμα της οφειλόμενης ευγνωμοσύνης προς την κα Μαρίνα και κο Θανάση Μαρτίνο.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης δώρισε στον κ. Μαρτίνο μία καλαίσθητη πλακέτα μνήμης των εγκαινίων και ένα αργυρό δίσκο με κλαδί ελιάς και ρόδια για καλή τύχη, με εγχάρακτη αφιέρωση στο πίσω μέρος.

Τα δώρα δε σταμάτησαν εδώ, αφού ο πρόεδρος της Θύελλας Ραφήνας κ. Σπύρος Λουκάτος, αφού ευχαρίστησε το ζεύγος Μαρτίνου για τη κατασκευή του γηπέδου που έδωσε ανάσα στις ανάγκες της ομάδας, κυρίως στις ακαδημίες που απασχολούν κοντά στα 300 παιδιά, δώρισε δύο εικονίσματα. Το ένα της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας της Διασταύρωσης και το άλλο της Αγίας Οικογένειας, αφού ήδη η ομάδα νοιώθει την οικογένεια Μαρτίνου, οικογένειά της.

Ακολούθως η κα Φανή  Ψαθά εκ μέρους του παλαιστικού συλλόγου Ρ-Π δώρισε ένα ανάγλυφο πίνακα με τους ολυμπιακούς κύκλους, ενώ εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη των παλαιστών και των αθλητριών της αγωνιστικής γυμναστικής για τη μεγάλη προσφορά του προπονητηρίου και του ταπί, που αποτελούσε αίτημα ετών του συλλόγου που έχει αναδείξει και αναδεικνύει πρωταθλητές.

Τέλος έφθασε η μεγάλη ώρα, όπου ο κ. Μαρτίνος έπιασε το ψαλίδι και μαζί με το δήμαρχο έκοψαν τη κορδέλα των εγκαινίων, σε χρώμα navy μπλε, χαμογελώντας πλατιά. Ο δήμαρχος κράτησε ένα κομμάτι της κορδέλας ως ενθύμιο της σημαντικής για τη νεολαία του δήμου μέρας.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μ&Λ κ.κ. Νικόλαος κατόπιν προτροπής όλων προηγήθηκε της εισόδου στο κλειστό γυμναστήριο, για την απαραίτητη ξενάγηση. Εκεί όλοι οι παραβρισκόμενοι έσπευδαν να σφίξουν το χέρι του μεγάλου δωρητή και της συζύγου του, καθώς τέτοιες ευεργεσίες δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Μεταξύ των παραβρισκόμενων οι βουλευτές Αττικής Βασίλης Οικονόμου, Μάκης Βορίδης, Κώστας Κατσίκης, ο αντιπ/ ρχης Πέτρος Φιλίππου, η υπεύθυνη του Κ.Υ. Ρ-Π Αντωνία Δημητρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής και Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός, όλοι οι αντιδήμαρχοι Ρ-Π, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων και πολλοί πολίτες.  

Περισσότερα στο άλμπουμ φωτογραφιών, όπου θα μιλήσουν οι εικόνες!     

Η ομιλία του Δημάρχου Ρ-Π κ. Βασίλη Πιστικίδη.

Σεβασμιότατε, κύριοι Βουλευτές, κ. Αντιπεριφερειάρχα

Με χαρά υποδεχόμαστε σήμερα και είναι πραγματικά τιμή μας η παρουσία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και της κας Μαρίνας Μαρτίνου στα σημερινά εγκαίνια αυτής της δίδυμης αθλητικής εγκατάστασης.

Κύριε Θανάση, κυρία Μαρίνα καλώς ήρθατε!

Σας υποδεχόμαστε με ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπό σας, ως εξαίρετο ευπατρίδη και σημαντικότατο ευεργέτη, άξιο συνεχιστή της μακράς παράδοσης των Εθνικών ευεργετών.

Οι παρεμβάσεις σας για κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας χαίρει της απολύτου εκτιμήσεως και της αγάπης των πολιτών που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε.

Η δημόσια διαδρομή σας είναι άξια τιμής, αναφοράς και σεβασμού και αυτό είναι κάτι καθολικά αποδεκτό από τον Έβρο ως την Κρήτη.

Σήμερα στην εποχή των μνημονίων, περισσότερο από ποτέ απαιτείται γνήσια συστράτευση στη συλλογική προσπάθεια και ανάδειξη των αναλλοίωτων αξιών της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και τελικά της φιλοπατρίας .

Αυτός είναι στην δική μου αποκωδικοποίηση ο πυρήνας στη σκέψη και στις δράσεις σας, στο έργο σας  γενικότερα.

Φίλες και Φίλοι,

Το κοινωφελές έργο του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και της κας Μαρίνας Μαρτίνου, η  προσφορά τους στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου ευγενικά συνδράμουν αποφασιστικά και συμβάλλουν ουσιαστικά  στην δημιουργία ενός ανθρώπινου Δήμου, είναι πολύ σημαντικό ποσοτικά και ανεκτίμητο ποιοτικά. Υπενθυμίζω συνοπτικά

ü  Κέντρο Υγείας

ü  Ειδικά Επαγγελματικά Εργαστήρια

ü  Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ και προπονητήριο

ü  Ανοικτό Γήπεδο ποδοσφαίρου

ü  Αμφιθέατρο στο χώρο του Κέντρου Υγείας Ραφήνας,

αποτελούν αυτά που έχει προσφέρει στην κοινωνία του Δήμου μας και που θα εξυπηρετηθούν καλύτερα με την δημοτική συγκοινωνία που υλοποιούμε και ξεκινά 1η Οκτωβρίου

Υπενθυμίζω ακόμα, την ενίσχυση των τοπικών Συλλόγων και λοιπών φορέων, από την οικογένεια Μαρτίνου,  που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.

Υπογραμμίζω

Τις δωρεές της οικογένειας Μαρτίνου στην Εκκλησία για ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου και τις ανακατασκευές εκκλησιών

Τις δωρεές σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Θα μου επιτρέψετε να σας δώσω αναμνηστικά των σημερινών εγκαινίων και σας καλώ, όπως το έθιμο προστάζει, να κόψετε την κορδέλα των εγκαινίων.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα