21.8 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΟΛΙΑΓΚΗΣ Δ.Σ. ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΟΛΙΑΓΚΗΣ Δ.Σ. ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Ο χρηματιστής και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Γιάννης Ζαρολιάγκης, προτάθηκε από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), ενώ στη θέση της προέδρου τοποθετείται η κα Φρόσω Σταυράκη. Η κα Σταυράκη, γνωστή για τη συνδικαλιστική της δράση στο χώρο των εφοριακών ανήκει στον ευρύτερο κύκλο της κας Λούκας Κατσέλη.

Όσο για τον Γ. Ζαρολιάγκη, η θητεία του στο Λαύριο είχε θεωρηθεί επιτυχημένη, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λαυρεωτικής με το συνδυασμό “Νέα Εποχή” του πρώην δημάρχου Κώστα Λεβαντή.

Ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κ. Μελαχροινός είχε τοποθετηθεί ως πρόταση της ΔΗΜΑΡ την περίοδο που η τελευταία συμμετείχε στην κυβέρνηση μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Ζαρολιάγκης κατάγεται απ’ τη Κερατέα, είναι γνώστης των εγχωρίων και  των διεθνών αγορών αφού υπήρξε τραπεζικός διαπραγματευτής για πολλά χρόνια στο dealing room της Commonwealth Bank of Australia.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στην Nuntius Χρηματιστηριακή και στην συνέχεια Value Capital Χρηματιστηριακή όπου υπήρξε μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι κάτοχος, πτυχίου του Οικονομικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό (Masters Degree) από το πανεπιστημίου Univercity of New South Wales Sydney Australia.

Ο Γιάννης Ζαρολιάγκης αποτελεί παράδειγμα εξαιρετικού manager με πληθωρικά προσόντα και εκπληκτικό βιογραφικό. Επίσης, έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Στην διάρκεια της παρουσίας του στον Λιμένα Λαυρίου είχε κατορθώσει να αλλάξει την φυσιογνωμία του λιμανιού μεταμορφώνοντάς το σε σύγχρονο κέντρο αναφορικά με την ακτοπλοΐα, την κρουαζιέρα και τον ελλιμενισμό πλοίων. Συνολικά η θητεία του στο Λαύριο είχε θεωρηθεί πολύ επιτυχημένη.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του έργο.

Μπράβο Γιάννη!

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα