20.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ, Ο ΨΗΝΑΚΗΣ ΛΙΑΖΕΤΑΙ

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ, Ο ΨΗΝΑΚΗΣ ΛΙΑΖΕΤΑΙ

Απίστευτη πτώση Ψηνάκη, ακολουθεί ισάξια την απίστευτη επιτυχία του στη προ 2ετίας νίκη του απ’ τη πρώτη Κυριακή, που έγινε δεκτή με πανηγύρια και χαρές απ’ τη τοπική κοινωνία, που σήμερα στέκει απέναντί του ζητώντας την κεφαλή Ψηνάκη επί πίνακι.  

Ωστόσο το αυτί του Ηλία δεν ιδρώνει και επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, συνεπικουρούμενος από λίγους δημοτικούς συμβούλους που έχουν απομείνει στην αυλή του.

Υπό αυτές τις συνθήκες το εκρηκτικό κλίμα επικράτησε και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα στις 17 Φεβρουαρίου, με θέμα το αποχετευτικό.

Η σκιά των όσων διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες πριν και μετά την εκλογή του νέου προέδρου κ. Θανασιά ήταν ακόμη βαριά και χρωματίστηκε από τις καταγγελίες του κ. Αστρινάκη, εναντίον δημάρχου και δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, για ανάρμοστη συμπεριφορά  στο πρόσωπό του.

Τώρα στο φλέγον θέμα της συνεδρίασης για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων που κινδυνεύει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και να χαθεί η χρηματοδότηση εξ αιτίας καθυστερήσεων, με αποτέλεσμα ο δήμος να χρεώνεται με πρόστιμα 35.000 ευρώ το μήνα για την  καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, επιβεβαιώθηκε και πάλι η έλλειψη συνοχής της πλειοψηφίας.

Ευτυχώς η υπευθυνότητα σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης έσωσε την παρτίδα ψηφίζοντας την τελευταία στιγμή ένα έργο – όνειρο πολλών δεκαετιών.

Κοινή ανακοίνωση των συμβούλων της μειοψηφίας

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αν και ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες

– για ενιαία αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Μαραθώνα

– για τη διαφύλαξη της ψυχικής ενότητας της τοπικής κοινωνίας χωρίς τοπικισμούς και τεχνητούς διαχωρισμούς

– για την υπεράσπιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου και της ανεμπόδιστης και ισότιμης λειτουργίας όλων των συμβούλων.

Οι υπογράφοντες:

Αστρινάκης Αλέξανδρος, Δεληβοριάς Φώτης, Λάσκος Κώστας, Λουΐζος Ιορδάνης, Μυλωνά Ματίνα, Πατεράκη Πόπη, Στάμος Χρήστος, Τουρούκης Νίκος, Τσίρκας Στέργιος

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα