18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ Ο.Λ.Ρ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ Ο.Λ.Ρ.

Ψηλά στην ατζέντα του προέδρου & Δ.Σ. του Ο.Λ.Ρ. κ. Γιώργου Ορκόπουλου, βρίσκονται το περιβάλλον και η εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων ταξιδιωτών που διέρχονται απ’ το λιμάνι της Ραφήνας, πρωτίστως όμως των πολιτών του δήμου που φιλοξενεί το λιμάνι.

Προς τούτο ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργασίες ώστε τόσο το λιμάνι, όσο και οι παραλίες της Ραφήνας να αναδειχτούν περιβαλλοντικά και αισθητικά για να καλοδέχονται τους χρήστες.

Ολοκληρώθηκε λοιπόν ο καθαρισμός όλων των παραλιών, που λόγω των φερτών υλικών απ’ τα κύματα που θέρισαν τις παράκτιες περιοχές όλο το χειμώνα είχαν μετατραπεί σε μικρές χωματερές, τόσο χειρωνακτικά, όσο και με ειδικό μηχάνημα κοσκινίσματος άμμου (Πλαζ – Μαρίκες), ενώ στο Πανόραμα χρησιμοποιήθηκαν κι οι δυο μέθοδοι για τον καθαρισμό του.

Στα επίσης καλά νέα η ολοκλήρωση της άδειας επανατοποθέτησης της πλωτής εξέδρας στο Μπλε λιμανάκι και οι ναυαγοσώστες με πλήρη εξοπλισμό, που απ’ την πρώτη Ιουνίου θα ξεκινήσουν εργασία στις Μαρίκες και το Μπλε λιμανάκι.

Όσο αφορά το λιμάνι.

Βάφτηκαν όλοι τοίχοι των φάρων ώστε οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού να αντικρίζουν μια όμορφη εικόνα μέσα απ’ τα πλοία κατά τον απόπλου και κατάπλου. Ανακαινίστηκε επίσης ο επιβατικός σταθμός, έγιναν παρεμβάσεις με φυτά και ελιές, διαγραμμίσεις στις οδούς προσέγγισης του λιμένα, με διαβάσεις πεζών, περιποίηση αισθητικής παρέμβασης του πάρκου στις καμάρες κι ο ανάδοχος κηπουρός επιμελήθηκε όλη την ακτογραμμή απ’ τον Άγιο Νικόλα, μέχρι το Πάρκο Καραμανλή. 

Μ’ όλα τούτα και μ’ άλλα που δρομολογούνται, το λιμάνι της Ραφήνας γίνεται όλο και πιο ελκυστικό και φιλικό σε διερχόμενους ταξιδευτές, σε παραθεριστές και σε μόνιμους κατοίκους.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα