16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑυστηρή τήρηση μέτρων προστασίας στο Κ.Υ. Ραφήνας

Αυστηρή τήρηση μέτρων προστασίας στο Κ.Υ. Ραφήνας

Αυστηρά τηρούνται τα μέτρα προστασίας στο Κ.Υ. Ραφήνας όπου κανείς δεν μπαίνει μέσα αν πρώτα δεν απαντήσει στις ερωτήσεις της νοσηλεύτριας που βρίσκεται στην είσοδο δηλ. για πιο λόγο βρίσκεται εκεί, τα συμπτώματα που πιθανόν έχει, τα οποία αν θεωρηθούν ύποπτα, ο ασθενής οδηγείται στο ISO box container των γιατρών χωρίς σύνορα που βρίσκεται απέναντι απ’ την είσοδο σε ικανή απόσταση.

Σήμερα στ’ αυτιά μας έφθασε η είδηση ότι δεν επέτρεψαν την είσοδο σε ασφαλισμένο που πήγε στο Κ.Υ. επειδή είχαν περιστατικό, όπως ο ίδιος είπε, και του είπαν να περιμένει έξω. Ψάξαμε περισσότερο το θέμα, επειδή μια είδηση που διαρρέει από στόμα σε στόμα μπορεί να προκαλέσει πανικό χωρίς αιτία και μάθαμε τα εξής:

Στο Κ.Υ. Ραφήνας τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες που έχουν τεθεί απ’ το Υπουργείο Υγείας για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται σε όλα τα Κ.Υ. Δηλαδή οι επισκέπτες να μπαίνουν από μία είσοδο και να ελέγχονται πριν τους επιτραπεί η είσοδος. Μάθαμε ακόμα ότι υπήρξαν 10 περιπτώσεις ασθενών με ύποπτα συμπτώματα που οδηγήθηκαν στο Iso Box όπου εξετάστηκαν απ’ την πνευμονολόγο του κέντρου.

Συμπέρασμα

1ον πρέπει να είμαστε ήσυχοι ότι στο Κ.Υ. Ραφήνας λαμβάνονται όλα τα μέτρα που μας κάνουν  να νιώθουμε ασφαλείς

2ον καλό θα είναι όσοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο επείγον ζήτημα (π.χ. η συνταγογράφιση δεν είναι επείγουσα), να μην επισκέπτονται αυτό το διάστημα το Κ.Υ.

3ον να τηρούμε όλοι σχολαστικά τα μέτρα προστασίας που εξαγγέλλει ο ΕΟΔΥ

Είπαμε και το ξαναλέμε δεν εφησυχάσουμε, αλλά ούτε πανικοβαλλόμαστε και κάτι τελευταίο:

Τα παιδιά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία καλό είναι να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα και να μην κάνουν στέκι τα καφέ, ώστε να προστατέψουν τις ευπαθείς ομάδες στις οποίες ανήκουν οι παππούδες, αλλά και νεότεροι (π.χ. καρκινοπαθείς, ανοσοκατασταλμένοι κ.α.) που ίσως είναι και άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα