Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Αγνοείται γυναίκα με κινητικά προβλήματα

Για μεγάλο και ανεξέλεγκτο μέτωπο της φωτιάς έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Συμφώνα με τον δήμαρχο, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Σκάι, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, ενώ και ο γιός της δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Ακόμη ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Για τιτάνια προσπάθεια να ανασχεθεί το πύρινο μέτωπο πριν κατευθυνθεί προς Φώκαια μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον Σκάι ενώ γίνεται έκκληση προς τους οδηγούς να μην μετακινούνται στον οδικό άξονα μεταξύ Κερατέας και Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.