16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧριστουγεννιάτικο δέντρο: 6 διαφορετικά διακοσμητικά στυλ για να διαλέξεις το δικό σου

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: 6 διαφορετικά διακοσμητικά στυλ για να διαλέξεις το δικό σου

Διάλεξε το κατάλληλο χριστουγεννιάτικο δέντρο για το δικό σου χώρο.

Η υπέροχη αυτή περίοδος του χρόνου που όλα είναι στολισμένα και λαμπερά έχει ήδη φτάσει. Και ενώ ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αν δεν έχεις στολίσει ακόμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, σίγουρα θα ψάχνεις ιδέες και στολίδια που θα μεταμορφώσουν στο σπίτι του.

Εκτός από τα κάθε λογής χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που θα συμπληρώσουν τον στολισμό του εσωτερικού σου χώρου και θα απογειώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα εντός του σπιτιού σου, οι πρωταγωνιστές των εορτών είναι φυσικά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Για σχεδόν ένα μήνα, θα καταλάβει περίοπτη θέση στο σαλόνι σου σκορπίζοντας τη Χριστουγεννιάτικη μαγεία στο σπίτι σου. Πώς όμως θα πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα; Πρώτα απ’όλα πρέπει να διαλέξεις το κατάλληλο χριστουγεννιάτικο δέντρο για το δικό σου χώρο.

Αν το σπίτι σου είναι ψηλοτάβανο, μην το σκέφτεσαι καν, πάρε ένα δέντρο ψηλό. Αν όμως έχεις μικρό χώρο ή το σπίτι σου είναι χαμηλοτάβανο τότε ιδανικά είναι τα δέντρα που έχουν ύψος από 1,50 έως 1,80.

Κλασσικό ή χιονισμένο;

Διάλεξε ένα δέντρο με την παραδοσιακή κανονική άλφα γραμμή,ή προτίμησε ένα δέντρο με ψηλόλιγνο σχήμα slim . Ανάλογα πάντα με τον χώρο που διαθέτεις θα κάνεις και την επιλογή. Εάν αναζητάς κάτι πιο εξεζητημένο διάλεξε ένα ανάποδο δέντρο, ή ακόμα και ένα μπλε  ή χρυσό.

Και αφού αποφασίσεις το σχήμα, ήρθε η ώρα να επιλέξεις και το χρώμα. Ναι εκτός από το κλασσικό πράσινο υπάρχουν και άλλα χρώματα. Όπως το απόλυτο λευκό ή το χιονισμένο λευκό. Ειδικά δε τα χιονισμένα δέντρα είτε με στολίδια είτε χωρίς, παραμένουν το ίδιο εντυπωσιακά χάρις στα κλαδιά τους, που δίνουν ένα εξαιρετικό φυσικό αποτέλεσμα στην όλη σύνθεση. Και αφού κάνεις την τελική επιλογή του δέντρου, περνάς στο επόμενο level και το πιο δύσκολο που είναι ο στολισμός του.

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Οι επιλογές είναι άπειρες… Αρχικά, διάλεξε ένα θέμα για το δέντρο σου, π.χ. ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ή κάτι πιο γενικό αν δεν θες. Επέλεξε μπάλες και στολίδια σε δύο-τρία χρώματα ή υλικά και περιορίσου σε αυτά, π.χ. χρυσό-ασημένιο, χρυσό-μαύρο, ασημένιο-λευκό-διάφανο, ή τα κλασσικά Χριστουγεννιάτικα: το βαθύ κόκκινο και το κυπαρισσί, που θα συνδυάσεις με ξύλινα στολίδια.

Boho στυλ

Εάν είσαι fan της boho διακόσμησης τότε διάλεξε στολίδια από υλικά της φύσης σε απαλές και γήινες αποχρώσεις. Ξύλινα, βαμβακερά, μάλλινα, κεντητά και macrame στολίδια, εντυπωσιακές ονειροπαγίδες, πομ πομ, πούπουλα και φτερά γήινων αποχρώσεων θα δώσουν ένα μοναδικό στυλ στο δέντρο σου.

Σαν ασπρόμαυρη ταινία

Αν σου ταιριάζει ένα πιο σοφιστικέ ύφος επέλεξε στολίδια σε άσπρο και μαύρο χρώμα. Διακοσμητικά από ξύλο, γυαλί και μέταλλο, ξεχωριστές μπάλες, γούνινες κορδέλες και διακοσμητικά κλαδιά, αυστηρά με το κριτήριο του λευκού και του μαύρου χρώματος θα κάνουν ακόμα πιο λαμπερό τον χώρο σας.

Λιτό και απλό

Αν πάλι δεν θες πολλά πολλά τότε επέλεξε ένα στολισμό σε ένα χρωματισμό πχ. όλο κόκκινο, ή όλο πράσινο ή όλο χρυσό. Διάλεξε κορδέλες και λευκά φωτάκια για να τους δώσεις ένα διαφορετικό στυλ.

Χρώμα παντού

Βάλτε ό,τι έχετε και δεν έχετε! Πολύχρωμες μπάλες, φιόγκους και κορδέλες, ζωάκια, ιδιαίτερα διακοσμητικά και καμπανάκια που κουδουνίζουν χαρούμενα. Κανένας περιορισμός

Παραδοσιακά, το τελευταίο στολίδι που τοποθετείται από το μικρότερο μέλος της οικογένειας, είναι η κορυφή. Θα προτιμήσεις ένα λαμπερό αστέρι ή έναν ρομαντικό άγγελο για το πιο ψηλό σημείο του δέντρου σου; Αν έχεις δώσει πιο παιχνιδιάρικο ύφος στον στολισμό σου, η ιδανική κορυφή είναι το πολύχρωμο σκουφί του ξωτικού!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα