24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈμποροι ναρκωτικών απειλούν να πυρπολήσουν το δρυμό του Σουνίου!

Έμποροι ναρκωτικών απειλούν να πυρπολήσουν το δρυμό του Σουνίου!

Δύο αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, μέλη αντίπαλων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά στο Χοτ Σποτ του Λαυρίου και τέσσερις εμπρησμοί, μόλις μέσα σε λίγες μέρες, σε ξύλινους οικίσκους του «κέντρου φιλοξενίας» προσφύγων, που εξετάζονται σοβαρά από την αστυνομία ως ενέργειες αντεκδίκησης μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών, έχουν ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής.
Κοινή πεποίθηση όλων πλέον είναι ότι, η λειτουργία του Χοτ Σποτ κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες, αποτελεί μπαρουταποθήκη, ικανή ανά πάσα στιγμή να πυρπολήσει τον Εθνικό δρυμό του Σουνίου. Η κατασκήνωση η οποία βρίσκεται μέσα στο πυκνό πευκοδάσος του δρυμού, φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, που αποτελούν ωστόσο μειοψηφία, με τους νεαρούς άνδρες κυρίως από το Αφγανιστάν και την Αφρική, να κυριαρχούν αριθμητικά.

Οι κάτοικοι μάλιστα κάνουν λόγο ακόμη και για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Επιθέσεις που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τρομοκρατήσει τις λιγοστές οικογένειες προσφύγων οι οποίες, αν και θέλουν, δυστυχώς δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτή την άθλια δομή «φιλοξενίας».

Σήμερα Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους συλλόγων της Λαυρεωτικής, σε μια προσπάθεια να βρεθεί άμεση και ουσιαστική λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την περιοχή, αλλά και για τις οικογένειες των προσφύγων.

Το δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ και το keratea-nea, είχαν αναδείξει αυτή τη σοβαρή απειλή για τον δρυμό του Σουνίου, με εκτενές ρεπορτάζ, όταν εκδηλώθηκε φωτιά από χέρι εμπρηστή, σε μεγάλη ξύλινη αποθήκη ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων. Είκοσι μέρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και μετά από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, που κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα, ο δήμος Λαυρεωτικής, προχώρησε σε καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου της κατασκήνωσης, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα