27.9 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔομή φιλοξενίας προσφύγων ή κακοποιών στο Δρυμό του Σουνίου;

Δομή φιλοξενίας προσφύγων ή κακοποιών στο Δρυμό του Σουνίου;

Κίνδυνος για τις ελάχιστες οικογένειες προσφύγων που ζουν στην δομή φιλοξενίας στο Σούνιο, αλλά και πύρινου αφανισμού του Δρυμού, αποτελούν οι νεαροί μετανάστες που επίσης κατοικούν εκεί.

Η εν λόγω δομή ξεκίνησε να λειτουργεί αρχικά σαν προσωρινή για να καλύψει τις ανάγκες απομάκρυνσης χιλιάδων προσφύγων που συνωστίζονταν στα νησιά προ πέντε ετών, σε κατασκήνωση όμορη του Δρυμού Σουνίου.

Δύο ακόμα προσωρινές δομές φιλοξενίας προσφύγων (μάνες με παιδιά μέχρι 17 ετών) είχαν εγκατασταθεί στην Ραφήνα σε κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου και στον Μαραθώνα σε κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Ωστόσο, παρ’ ότι εδώ και καιρό και οι δύο αυτές δομές δεν λειτουργούν πλέον, η δομή του Λαυρίου παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί, επιβεβαιώνοντας το γνωστό «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!».

Το κακό είναι ότι στην εναπομένουσα δομή έχουν εγκατασταθεί εκτός από τις λιγοστές  οικογένειες που παραμένουν, μετανάστες νεαρής ηλικίας ως επί το πλείστο που έχουν συγκροτήσει ομάδες λαθρεμπορίας που μάχονται για την επικράτηση μεταξύ τους. Ως εκ τούτου όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του φίλου δημοσιογράφου Βάιου Σύρρου ήδη έχουν εκδηλωθεί τρεις φωτιές σε μικρό χρονικό διάσημα που σβήστηκαν ευτυχώς γρήγορα πριν επεκταθούν στον παρακείμενο Δρυμό.

Ήδη συζητιέται στην τοπική κοινωνία ότι δεν υπάρχει βούληση απομάκρυνσης προσφύγων και μεταναστών απ’ την δημοτική αρχή. Οι φήμες αυτές μας έφεραν στο νου δημοσίευση της τότε, αλλά και σημερινής, δημοτικής αρχής που αναφερόταν σε ανταποδοτικά οφέλη απ’ την υποδοχή των προσφύγων στην περιοχή.

Για του λόγου το αληθές η εν λόγω ανάρτηση

Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΔΡΕΠΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠ’ ΤΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα