18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΕνημέρωση ΕΥΔΑΠ: Η Ηρώων Πολυτεχνείου, που μένει εκτός αποχέτευσης στο επίκεντρο σχετικής...

Ενημέρωση ΕΥΔΑΠ: Η Ηρώων Πολυτεχνείου, που μένει εκτός αποχέτευσης στο επίκεντρο σχετικής συζήτησης

Δέσμευση της κας Ταυλαράκη υπέυθυνης ΕΥΔΑΠ ότι θα βρεθεί τεχνική λύση για όλα τα σπίτια που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να συνδεθούν.

Το πρόβλημα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε λόγω απαλλοτρίωσης απ’ την αρχαιολογία και ένεκα τούτου μένει εκτός του αποχετευτικού έργου της ΕΥΔΑΠ αν και είναι εντός σχεδίου πόλης, αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη 19/5 και στην ημερίδα στο ΚΑΠΗ Ραφήνας που προηγήθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρ-Π.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών, τα σπίτια των οποίων μένουν εκτός αποχέτευσης, αμέσως μόλις ήρθε στην επιφάνεια το πρόβλημα όταν ξεκίνησαν τα έργα στην συγκεκριμένη οδό και σταμάτησαν στην οδό Αραπάκη κάθετο του αδιεξόδου της Ηρώων Πολυτεχνείου. Το θέμα δημοσιοποιήθηκε απ’ το διαδικτυακό κανάλι on camera, με επιτόπιο ρεπορτάζ όπου έκαναν δηλώσεις πολλοί θιγόμενοι κάτοικοι, αλλά και ο δήμαρχος που εσκεμμένα υποβάθμισε το μέγιστο αυτό πρόβλημα ΕΥΔΑΠ: Εκτός σχεδιασμού αποχετευτικού δικτύου τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου στη Ραφήνα  Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος ωστόσο έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον επικοινωνώντας με τους υπευθύνους της ΕΥΔΑΠ κλείνοντας ραντεβού για να συζητήσει το θέμα.

Σήμερα το μέγιστο για τους θιγομένους πολίτες πρόβλημα πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά τις ερωτήσεις που τέθηκαν απ’ τους δημοτικούς συμβούλους κους Βασίλη Πιστικίδη και Ανδρέα Βασιλόπουλο τόσο στην ημερίδα όσο και στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Σώματος.

Στη συνεδρίαση η πρώτη ερώτηση επί του επίμαχου θέματος έγινε απ’ τον κο Πιστικίδη ο οποίος αναρωτήθηκε αν οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα μείνουν με τους βόθρους παρότι βρίσκονται σε εντός σχεδίου περιοχή, ίσως επειδή δεν αξιολογήθηκε το θέμα στις αρχικές μελέτες. Η κα Ταυλαράκη της ΕΥΔΑΠ παραδέχτηκε ότι όντως υπάρχει θέμα με την εν λόγω οδό η οποία μένει εκτός αποχέτευσης, χωρίς ωστόσο να δώσει σαφή απάντηση αν θα επιλυθεί το ζήτημα.

Ο κος Βασιλόπουλος μετά από λίγο επανήλθε στο ίδιο θέμα και παρά την αδικαιολόγητη παρέμβαση του προέδρου του Σώματος κου Μώρου ότι το θέμα έχει απαντηθεί, επέμεινε ζητώντας σαφή απάντηση απ’ την κα Ταυλαράκη αν θα δοθεί λύση στο εν λόγω πρόβλημα. Αποτέλεσμα της επιμονής Βασιλόπουλου ήταν η δέσμευση της κας Ταυλαράκη ότι θα βρεθεί τεχνική λύση για όλα τα σπίτια που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να συνδεθούν.

Βέβαια οι θιγόμενοι κάτοικοι βρίσκονται εν αναμονή της τεχνικής λύσης που θα δοθεί, με την προσδοκία αυτή να γίνει σε σύντομο χρόνο και τους κοινοποιηθεί ώστε να ξέρουν και τον τρόπο διεκπεραίωσης της σοβαρής αυτής παράλειψης των μελετητών του έργου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα