19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕντυπωσιασμένος ο Κ. Μητσοτάκης απ’ την σημερινή επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Υ....

Εντυπωσιασμένος ο Κ. Μητσοτάκης απ’ την σημερινή επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Υ. Ραφήνας

Αιφνιδιαστική ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κ.Υ. Ραφήνας, όπου λειτουργεί και εμβολιαστικό κέντρο. Ο κος Μητσοτάκης έφθασε γύρω στη μία το μεσημέρι, ενώ στο Κ.Υ. τον περίμεναν ήδη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Γιαννούλα Νταβώνη κι ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τους επίσημους υποδέχτηκε η υπεύθυνη επιστημονικής λειτουργίας του κέντρου Νατάσα Ζαρζάλη κι ο δήμαρχος Ρ-Π Ευάγγελος Μπουρνούς.

Διαχυτικός κι ανθρώπινος ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους νέους που βρίσκονταν στο κέντρο για να εμβολιαστούν δηλώντας ότι «η νεολαία δείχνει το δρόμο»

Ακριβώς απέναντι απ’ την κεντρική είσοδο βρίσκονται τα επείγοντα περιστατικά, όπου ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τους εφημερεύοντες γιατρούς, Μαρία Δασκαλάκη Γενικής ιατρικής, Παναγιώτη Πελώνη Καρδιολόγο, Ελένη Φακιδάρη Παθολόλο κι ενημερώθηκε εκτενώς τόσο για τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται στο κέντρο όσο και για την πολλαπλή λειτουργία του Κ.Υ. ως αναφοράς κορωνοϊού, εμβολιαστικό κέντρο, ως 24ωρης εφημερίας επειγόντων περιστατικών και τακτικών ιατρείων.

Στη συζήτηση που είχε με την κα Ζαρζάλη, υπεύθυνη του κέντρου, η οποία επεσήμανε ότι η άριστη λειτουργία του κέντρου οφείλεται στην υπερπροσπάθεια κι αυταπάρνηση των γιατρών και ζήτησε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών του Κ.Υ. οι οποίοι εκτός των άλλων έχουν πολύ καλή συνεργασία με τους ασθενείς που σε μόνιμη βάση επισκέπτονται τα τακτικά ιατρεία.

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Έχω δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες σχετικά με το εργασιακό καθεστώς γιατρών και νοσηλευτών και βέβαια, όταν με το καλό τελειώσουμε, θέλουμε με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να ανταμείψουμε όλους όσοι εδώ και 15 μήνες εργάστηκαν μέρα-νύχτα, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, να μειώσουν – όσο είναι δυνατόν – την επίπτωση από αυτήν την καταστροφική παγκόσμια πανδημία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και στο πρόσωπό τους όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας.

Κυριάκος Μητσοτάκης «Αυτό το Κ.Υ. διαφέρει απ’ όλα τ’ άλλα»

Εντυπωσιασμένος απ’ την δυναμική του Κ.Υ. Ραφήνας επισκεπτόμενος  όλες τις πτέρυγες με τα εργαστήρια της μονάδας δήλωσε: «Αυτό το Κ.Υ. διαφέρει απ’ όλα τ’ άλλα!» και υποσχέθηκε ότι μετά το πέρας της πανδημίας θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ΠΦΥ.

«Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε μια -πιστεύω δικαιολογημένη- ικανοποίηση ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και μπορέσαμε και τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες οι οποίες είχαν πιο προχωρημένα συστήματα υγείας και στα χαρτιά τουλάχιστον -στα χαρτιά το τονίζω πάντα- καλύτερη οργάνωση» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα