19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓέρακας: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. τα δύο καλάσνικοφ με τα οποία «γάζωσαν»...

Γέρακας: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. τα δύο καλάσνικοφ με τα οποία «γάζωσαν» τον 38χρονο

Τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου στον Γέρακα, το πρωί του Σαββάτου, βρέθηκαν μέσα στο καμένο βαν που εγκατέλειψαν οι δράστες. Τα όπλα θα αναλυθούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το κατά πόσο φέρουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Στο σημείο της δολοφονίας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν επίσης 40 κάλυκες, ενώ από τις εικόνες που έχουν συλλέξει από βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στους γύρω δρόμους εκτιμάται ότι οι δράστες φορούσαν μαύρα ρούχα, full face μάσκες και ήταν ιδιαίτερα σωματώδεις.

Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναζητείται υλικό από κάμερες από το σημείο όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα.

Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Τις περιγραφές των δυο αυτόπτων μαρτύρων -υπαλλήλων που ήταν μπροστά στη δολοφονία του επιχειρηματία στον Γέρακα εξετάζουν με πολύ προσοχή οι Αρχές. Πρόκειται για τα δυο άτομα που ήταν στο βενζινάδικο πριν ακόμα φτάσει ο 38χρόνος και είδαν μπροστά τους όλη η σκηνή της εκτέλεσης. Όπως είπαν είδαν το βαν να μπαίνει στο βενζινάδικο και δυο άνδρες να κατεβαίνουν και να «γαζώνουν» το θύμα.

«… Το βαν σταμάτησε και από την πίσω πόρτα που άνοιξε βγήκαν δυο με καλυμμένα χαρακτηριστικά που κρατούσαν μακρύκανα όπλα. Άρχισαν να πυροβολούν στη πλευρά που ήταν ο 38 χρόνος. Όλα έγιναν γρήγορα πολύ γρήγορα και αμέσως μετά μπήκαν πάλι στο βαν και με μεγάλη ταχύτητα εξαφανίστηκαν» είπε ένας από τους μάρτυρες.

Η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει ότι οι δράστες παρακολουθούσαν από το σπίτι του τον επιχειρηματία όταν έφυγε. Ήταν σε κοντινή απόσταση πίσω από το αυτοκίνητο του και αφού τον άφησαν να μπει μέσα στο χώρο του καταστήματος κοντά στις αντλίες καυσίμων εκτέλεσαν το σχέδιο τους.

«… Σίγουρα δεν ήταν μόνο αυτοί που ήταν στο βαν. Υπήρχε και ομάδα υποστήριξης με μηχανές, μπορεί και δεύτερο βαν ώστε να επέμβουν σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά ενώ συνεργοί τους τούς περίμεναν και τους παρέλαβαν από το σημείο που έκαψαν το βαν..» είπε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα