21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜοιραίο καρδιολογικό περιστατικό στη Ραφήνα

Μοιραίο καρδιολογικό περιστατικό στη Ραφήνα

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας για παραμονή ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Ραφήνας, δικαιώνεται καθώς σε άλλη περίπτωση η σχεδόν αστραπιαία διακομιδή ασθενούς θα ήταν σωτήρια.

Σήμερα επισκεφτήκαμε το Τ.Ε.Π. (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Κ.Υ. Ραφήνας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, για μια αλλαγή πρόσφατης επέμβασης.

Περνώντας την πύλη είδαμε ασθενοφόρο μπροστά στην είσοδο των επειγόντων και παρότι ο ασθενής που μεταφέραμε χρειαζόταν αμαξίδιο σταθμεύσαμε σε άλλη θέση. Παρατηρήσαμε ότι επικρατούσε αναστάτωση αφήσαμε τον ασθενή στο αμάξι και ρωτήσαμε: «τροχαίο;» «όχι, μας απάντησε μια νοσηλεύτρια, καρδιολογικό».

Ενημερώσαμε για ποιο λόγο βρισκόμασταν εκεί… Μας ζήτησαν να περιμένουμε και μας διαβεβαίωσαν ευγενικά ότι θα ερχόταν νοσηλεύτρια να πάρει με αμαξίδιο τον ασθενή μας, όταν τελείωναν με το σοβαρό περιστατικό.

Αγένεια οδηγού

Γυρίσαμε ν’ απομακρυνθούμε απ’ την είσοδο, όταν μία μεγάλη κυρία παρκάρισε το αμάξι της πίσω απ’ το ασθενοφόρο κι όταν η υπάλληλος της security της είπε ότι ο εν λόγω χώρος είναι για τα ασθενοφόρα, η οδηγός με απίστευτη αγένεια της απάντησε «και που θέλεις να το βάλω στο κεφάλι μου;». Παρά τις διαμαρτυρίες της υπαλλήλου μπήκε με φόρα στο εσωτερικό παρότι απαγορευόταν.

Έτσι συνέβη το μοιραίο περιστατικό

Μια παρέα φίλων έπινε τον καφέ της σε παραλιακή καφετέρια στην πλατεία της Ραφήνας. Ξάφνου ένας άνδρας της παρέας δεν αισθάνθηκε καλά και κατέρρευσε. Ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο έφτασε σε χρόνο dt τον παρέλαβε και τον διακόμισε το Κ.Υ. Ραφήνας. Εκεί του παρασχέθηκε κάθε βοήθεια, δυστυχώς όμως επήλθε το μοιραίο.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας για παραμονή ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Ραφήνας, δικαιώνεται καθώς σε άλλη περίπτωση η σχεδόν αστραπιαία διακομιδή ασθενούς θα ήταν σωτήρια.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα