18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΟ αγώνας για το Μ. Ρέμα Ραφήνας συνεχίζεται με συμμάχους το WWF...

Ο αγώνας για το Μ. Ρέμα Ραφήνας συνεχίζεται με συμμάχους το WWF και το ΕΛΚΕΘΕ

WWF και ΕΛΚΕΘΕ, κατόπιν αυτοψίας που ενήργησαν διαπίστωσαν ότι τα δέντρα της παραρεμάτιας όχθης του Ρέματος δεν είναι ασθενικά ή καχεκτικά όπως παρουσιάστηκαν στην έκθεση του οικείου δασαρχείου.

Μπορεί η νέα Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου να έχει καταθέσει τα όπλα παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για τη διάσωση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, κάποιοι ωστόσο επιμένουν να δίνουν τον αγώνα τους με απτά αποτελέσματα.

Προς επιβεβαίωση τούτων η διαπίστωση δύο έγκριτων οργανισμών, WWF και ΕΛΚΕΘΕ, κατόπιν αυτοψίας που ενήργησαν διαπίστωσαν ότι τα δέντρα της παραρεμάτιας όχθης του Ρέματος δεν είναι ασθενικά ή καχεκτικά όπως παρουσιάστηκαν στην έκθεση του οικείου δασαρχείου.

Αναλυτικά:

Δύο έγκριτοι δασολόγοι του WWF διενήργησαν αυτοψία στη ζώνη επέμβασης και διαπίστωσαν ότι «κανένα από τα δέντρα που βρίσκονται εντός της περιοχής της μελετημένης παρέμβασης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ασθενικό ή καχεκτικό και κανένα από αυτά δεν παρατηρήθηκε να έχει επικίνδυνη κλίση, είτε προς το οδόστρωμα, είτε προς την κοίτη του ρέματος».

Κατόπιν σχετικής αυτοψίας, και ο ερευνητής του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Σταμάτης Ζόγκαρης διαπίστωσε ότι «όλα τα δέντρα στη ζώνη επέμβασης είναι υγιή, σε καλή ανάπτυξη και πολλά από αυτά σε ώριμη ηλικία. Κανένα από τα δέντρα δεν παρατηρήθηκε να έχει επικίνδυνη κλίση είτε προς το οδόστρωμα, είτε προς την κοίτη του ρέματος».

Επισυνάπτονται τα σχετικά links των επιστολών

https://megalorema.gr/wp-content/uploads/2024/01/20230115_WWF_TREES_MEGALO_REMA_RAFINAS.pdf

https://megalorema.gr/wp-content/uploads/2024/01/20240118_ZOGKARHS_DENDRA.pdf

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα