21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Δήμαρχος Ρ-Π έκλεισε το Γυμνάσιο Ραφήνας!

Ο Δήμαρχος Ρ-Π έκλεισε το Γυμνάσιο Ραφήνας!

Οφείλουμε να πούμε ότι ξαφνιαστήκαμε απ’ το δελτίο τύπου που λάβαμε με την απόφαση του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου ότι αποφασίξει: Τη διακοπή των μαθημάτων στο Γυμνάσιο Ραφήνας την 17η Φεβρουαρίου 2020 για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.

Κατόπιν τούτου επικοινωνήσαμε μαζί του για να μας δώσει διευκρινίσεις γι’ αυτή την απόφαση, η οποία όπως και να το κάνουμε δεν είναι κάτι που συνηθίζεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κου Μπουρνού:

Σήμερα το πρωί γύρω στις 7, αρκετά εξωσχολικά άτομα με λίγους μαθητές, διέρρηξαν τις εξωτερικές πόρτες του σχολείου και κατέλαβαν το γυμνάσιο κλείνοντας την εσωτερικό κιγκλίδωμα με λουκέτο, ουσιαστικά καταλαμβάνοντας το χώρο ώστε να μην μπορούν να μπουν καθηγητές και μαθητές.

Το Λύκειο λειτούργησε κανονικά, αφού σύμφωνα με όσα μας είπε ο δήμαρχος είχε αφαιρέσει το αντίστοιχο κιγκλίδωμα, οπότε δεν μπορούσαν να κλείσουν την είσοδο προς τις τάξεις του Λυκείου.

Οι καταληψίες γύρω στις 9,30 το πρωί είχαν μείνει ελάχιστοι, οπότε μετά από αίτημα του διευθυντή, συνεργεία συνεργαζόμενα με τον Δήμο μπήκαν για να καθαρίσουν το χώρο, ώστε να είναι προσβάσιμος στους μαθητές.

Όταν όμως ο δήμαρχος ενημερώθηκε ότι υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές, αποφάσισε με την απόφαση που ακολουθεί να κλείσει το σχολείο.

ΑΠΟΦΑΣΗ 58/2020

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α’/2010), όπως ισχύουν.
  2. Το υπ’αριθμ. 2580/17-02-20 έγγραφο του Διευθυντή Γυμνασίου Ραφήνας
  3. Την ανάγκη αποκατάστασης του χώρου της σχολικής μονάδας από προσωρινή κατάληψη διάρκειας μίας ώρας από αγνώστους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Τη διακοπή των μαθημάτων στο Γυμνάσιο Ραφήνας την 17η Φεβρουαρίου 2020 για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.

Η απόφαση αυτή θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα